İran, Japonya’yı 90+6’da geçti

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İran, Japonya'yı turnuva dışına itti.

Asya Kupası’nda yarı final eşleşmeleri belli oldu. Son dört takım arasına kalmak için çarpışan İran ve Japonya’nın maçı dramatik bir finale sahne oldu. Bir önceki maçta kırmızı kart gören yıldız santrforu Mehdi Taremi’den yoksun biçimde maça çıkan İran 28. dakikada Hidemasa Morita’nın golüne engel olamayınca ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı.

İkinci yarıya iyi başlayan İran 55. dakikada Sardar Azmoun’un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mohammad Mohebi’nin golüyle skora denge getirdi. 66’da Azmoun bu sefer kendisi fileleri sarstı fakat gol yardımcı hakemin ofsayt bayrağına takıldı. Maçın devamında İran etkili bir oyun ortaya koysa da bir türlü topu ağlara göndermeyi başaramadı.

Yetenek 'kötü zemini' yendi!Yetenek ‘kötü zemini’ yendi!

Artık maçın uzatma dakikaları oynanırken Japonya savunmasında dev bir hata geldi. Ceza sahasına gelen yüksek topta hata yapan Ko Itakura pozisyonun devamında gol için rakip ceza alanına gelen İran stoperi Kanaani’yi düşürdü ve hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasında hata yapmayan Alireza Jahanbakshs ülkesine Asya Kupası yarı finalini müjdeleyen golü attı. Böylelikle bir önceki kupanın yarı finalisti İran bir kez daha aynı başarıyı tekrarlamış oldu.

Ev sahibi Katar son nefeste yarı finalde

Turnuvanın son çeyrek final eşleşmesinde şampiyonluk unvanını korumak için mücadele eden Katar, Özbekistan’a karşı sahaya çıktı. Normal süresi 1-1 eşitlikle biten karşılaşmanın yarım saatlik uzatma diliminden gol sesi çıkmayınca kazananı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük kuran Katar evinde düzenlenen turnuvada yarı finale yükselen son takım oldu.

Böylelikle Asya Kupası’nda yarı final eşleşmeleri de belli oldu.

Ürdün – Güney Kore

İran – Katar

Galatasaray'dan UEFA'ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan...Galatasaray’dan UEFA’ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.