Londra’nın çirkin sembolü BT Tower satıldı, lüks otel oluyor

Londra'nın çirkin ama ikonik yapılarından BT Kulesi 275 milyon sterline (yaklaşık 10,7 milyar TL) ABD'li MCR Hotels'e satıldı. MCR yapısını bozmadan kuleyi lüks otele dönüştürmeyi planladığını açıkladı.

Ekonomi 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
189 metrelik kulenin 34. katında bir turu 22 dakikada tamamlayan döner bir restoranı bulunuyor.

İngiliz telekom grubu British Telecom (BT) bir zamanlar önemli bir ağ altyapısının parçası olan Londra’nın ikonik postane kulesini MCR Hotels’e 275 milyon sterlin (yaklaşık 10 milyar 752 milyon TL) karşılığında satmayı kabul ettiğini duyurdu. Londra’nın Fitzrovia bölgesinde 2. sınıf tarihi eser statüsünde olan kulenin korunarak lüks otele dönüştürüleceği belirtiliyor.

MCR Hotels CEO’su Tyler Morse grubun “bu sevilen binayı koruyacağını ve ikonik bir otel olarak hikayesini anlatacak teklifler geliştirmek için çalışacağını” söyledi. Söyledi ama kulenin çok da sevildiği söylenemez. Klasik bir mimariye sahip olan Londra’da bu kule ilk inşa edildiği yıllardan beri tartışılıyor. Örneğin bugün kral olan dönemin prensi Charles, mimari hassasiyetiyle de tanınan bir isim ve bu kule hakkında pek çok kez ağır eleştiriler yaptı. (Kral Charles’ın beğenmediği ve ‘Londra’ya yakışmadığını’ söylediği bir başka bina, şehir merkezindeki ‘Center Point’ adlı gökdelendi.)

New York’taki High Line Oteli ve JFK Havaalanı’ndaki TWA Oteli dahil ABD’de yaklaşık 150 otel işleten MCR Hotels’ten yapılan açıklamada da kulenin tasarım planını geliştirmek ve nihai teklif sunmadan önce yerel topluluklarla görüşüleceği belirtildi.

Yüksekliği 189 metreye ulaşan kule 1965 yılında dönemin başbakanı Harold Wilson tarafından resmi olarak açıldıktan sonra onlarca yıl Londra siluetinin bir parçası olmuştu. Uzun yıllar Londra’dan ülkenin geri kalanına telekomünikasyon sinyalleri taşıyan kule sabit ve mobil ağlara geçişle gereksiz hale gelmişti. Kule 34. katında bulunan ve bir dönüşünü 22 dakikada tamamlayan döner restoranıyla tanınıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.