Londra polisi teyakkuzda: Bir anne ve iki kızına asitli saldırı düzenleyen saldırgan aranıyor

Londra polisi bir aileye asit saldırısı düzenleyen saldırganı arıyor. Saldırıda aileye yardım etmek isteyen dokuz kişinin de yaralandığı belirtilirken, saldırganın sığınma başvurusunun İngiliz makamları tarafından 2 kez reddedildiği ortaya çıktı.

Dünya 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneyindeki Clapham’da kimyasal madde kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 9 kişi yaralandı. Londra polisinin aktardığına göre saldırgan 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi isimli kişi. Polisin açıklamasında biri kadın 4 yetişkin ve 2 çocuk ile 3 polis memurunun hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Polis memurları ve aileye yardım etmek isteyenlerin hafif yaralı olduğu belirtildi.

Bu tarz olayların son derece nadir gerçekleştiğini söyleyen Metropolitan Polisi saldırganı arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Saldırganın olayı neden gerçekleştirdiği henüz bilinmezken, saldırıya uğrayan çocuklardan birinin sekiz, diğerinin üç yaşında olduğu açıklandı. Anne ve küçük kızın vücutlarında kalıcı hasarlar olabileceği aktarıldı.

Dedektifler perşembe günü Ezedi’nin yeni bir fotoğrafını paylaşarak saldırganı “tehlikeli” olarak nitelendirdi ve yüzünün sağ tarafındaki sakatlığı vurgulayarak görgü tanıklarının haber vermesi için çağrıda bulundu. Ancak şu uyarıyı yapmayı da es geçmedile: “Eğer onu görürseniz sakın yaklaşmayın.”

Metropolitan polisi 35 yaşındaki saldırganın Londra’dan kaçmaya çalışması ihtimaline karşı diğer birimleri alarma geçirdi. Başkomiser Gabriel Cameron, saldırganın en son Londra’nın kuzeyindeki Caledonian Road bölgesinde görüldüğünü ve saldırıyı gerçekleştirmek üzere İngiltere’nin kuzeydoğusundan geldiği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Saldırıda tam olarak hangi maddenin kullanıldığını teyit edemediklerini söyleyen yetkili, bu tür aşındırıcı ürünlerin cadde üzerindeki dükkanlarda kolayca bulunabildiğini belirtti.

Öte yandan Londra polisi saldırganın bir güvenlik kamerası tarafından kayda alınan en güncel görüntüsünü paylaştı. Görüntüde saldırganın sağ gözünün yaralı olduğu görülüyor. A CCTV image of Ezedi showing a gruesome injury to the right side of his face holidng a bottle of waterA CCTV image of Ezedi showing a gruesome injury to the right side of his face holidng a bottle of waterA CCTV image of Ezedi showing a gruesome injury to the right side of his face holidng a bottle of waterA CCTV image of Ezedi showing a gruesome injury to the right side of his face holidng a bottle of waterA CCTV image of Ezedi showing a gruesome injury to the right side of his face holidng a bottle of water

Londra’da bir anne ve iki kızına asitli saldırı düzenleyen 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi / Fotoğraf: Metropolitan Polisi

BBC, Ezedi’nin İngiltere’ye üç kez sığınma talebinde bulunduğunu, üçüncü başvurusunda kabul alabildiğini aktardı.

Öte yandan BBC son yıllarda özellikle Londra’da “asit saldırısı” olarak tanımlanan, amonyak, çamaşır suyu ve sodyum hidroksit gibi alkali maddelerin silah olarak kullanıldığı saldırıların endişeye neden olduğunu belirtiyor.

Görgü tanıkları olayı anlatıyor

Bir görgü tanığı perşembe sabahı uyandığında dışarıda çığlıklar duyduğunu ve bir çocuğun arabanın camına vurduğunu, ardından bir adamın bir kadının üzerine bir madde attığını gördüğünü söyledi:

“Sonra kaçtı çünkü insanlar onu kovalamaya başlamıştı. Ondan sonra bir kadının çığlık attığını duydum: ‘Gözlerim, gözlerim! Çocuklarım nerede?’ Gözleri kapalı bir şekilde bir aşağı bir yukarı koşuyordu. Komşular dışarı çıktı ve kadının gözlerine su sıçratmaya başladı. Küçük çocuk da ‘Annem nerede?’ diyerek çığlık atıyordu.”

Diğer görgü tanıkları olayı “korkunç” sözüyle tarif ettiler. Birkaç metre uzaklıktaki Clapham South Belvedere Oteli, misafirlerinin saldırının kurbanı olduğunu doğruladı. Otel pandemiden bu yana yerel makamlar tarafından geçici konaklama yeri olarak kullanılıyor. Kurbanların otelde geçici konaklama misafirleri olarak yaşayıp yaşamadıkları ise bilinmiyor.

Perşembe günü BBC’ye konuşan Met komiser Mark Rowley, olaya müdahale eden halk ve polis mensuplarının cesaretini takdirle karşıladı. Halktan üç kişinin yanı sıra beş polis memurunun da maddeyle temas ettikten sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi. Perşembe öğle vakti itibariyle hastanede sadece anne ve iki kızının kaldığını da sözlerine ekledi.

Başkomiser Cameron ise ‘Tüm bu yardımseverler ve memurlarım bu korkunç olayda kadın ve çocukların yardımına koştukları için büyük bir takdiri ve övgüyü hak ediyorlar. Onlara elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Prag'da 14 kişiyi öldüren saldırgan daha önce bir babayla kızını öldürmüşPrag’da 14 kişiyi öldüren saldırgan daha önce bir babayla kızını öldürmüş

İranlılara reklamlı rehberli Türkiye konaklamalı göçmen kaçakçılığı sitesiİranlılara reklamlı rehberli Türkiye konaklamalı göçmen kaçakçılığı sitesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.