ABD bankacılık faaliyetleri nedeniyle Türkiye üzerindeki baskıyı artırıyormuş

Rus medya kuruluşu Sputnik'in haberine göre Türk bankaları Rusya'yla operasyonları konusunda ABD'den artan baskı görüyor. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhovda da daha önce Sputnik'e benzer bir açıklama yapmıştı.

Ekonomi 9 Eylül 2024
İddialara göre Rusya'ya mal transitinde yer alan şirketlerin Türk bankalarında “sıkıştırıldığı” vakalar artıyor.

Yaptırımların Rusya üstündeki etkisini artırmak isteyen ABD bu ülkeyle ticaret yapanlara baskıyı sürdürüyor. Türk finans piyasasından bilgi sahibi bir kaynağın Rus medya kuruluşu Sputnik’e verdiği bilgiye göre Türk bankaları Rusya’yla operasyonları konusunda ABD’den artan baskı görüyor ve düzenli olarak dışarıdan gelen ödemelerin kaynaklarını sıkı kontrol etmeleri gerektiğine ilişkin uyarılar alıyorlar.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhovda daha önce Sputnik’e Rusya ile Türkiye arasındaki karşılıklı ödemelerde sorunların devam ettiğini, transferlerin bloke edildiği, hesapların kapatıldığı ve Rusya’ya mal transitinde yer alan şirketlerin Türk bankalarında “sıkıştırıldığı” vakaların arttığını söylemişti.

Kaynak Büyükelçi Erkhovda’nın açıklamasıyla ilgili olarak da “Hem devlet hem de özel bankalarımız Rusya’ya yönelik son yaptırım paketi ışığında şu an ABD’nin artan baskısı altında. Rusya’dan ve Rusya’ya yapılan transferlerin tüm kaynakları kontrol ediliyor ve [Rus vatandaşları için] banka hesapları genel müdürlüklerin artan kontrolü altında açılıyor’’ yorumu yaptı. İki ülke arasındaki banka transferlerinde  durumun ne zaman normalleşeceğinin henüz bilinmediğini ifade eden aynı kaynak “Bunun için resmi bir karara ihtiyaç olduğu açık. O karar da bankalara henüz bildirilmedi” dedi.

AB, Rusya'ya yeni yaptırım paketini onayladı, Türkiye'ye etkisi tartışılıyorAB, Rusya’ya yeni yaptırım paketini onayladı, Türkiye’ye etkisi tartışılıyor

ABD'den Türkiye'ye Rusya uyarısı: Yaptırım uygulamaktan başka seçeneğimiz kalmazABD’den Türkiye’ye Rusya uyarısı: Yaptırım uygulamaktan başka seçeneğimiz kalmaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.