ABD’de tarım dışı istihdam beklentiyi aştı, altın fiyatları düştü

ABD'de tarım dışı istihdam aralıkta 175 bin kişilik artış beklentisine karşılık olarak 216 bin arttı. İstihdamdaki güçlü seyir, Fed’in martta faiz indirimlerine başlayacağı yönünde var olan umutları azaltırken, altın fiyatlarında düşüşü hızlandırdı.

Ekonomi 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Veri sonrası ons altın fiyatı hızlı düşüşle 2 bin 40 dolardan 2 bin 24 dolara kadar geriledi. Gram altında da 1945 TL'nin altını gördü.

ABD’de tarım dışı istihdam aralık ayında beklentileri aşarak 216 bin arttı. Bloomberg anketinde ekonomistlerin ortalama beklentisi, tarım dışı istihdamda 175 bin kişilik artış olacağı yönündeydi. Bir önceki aydaki artış 199 bin olmuştu. ABD’de istihdamdaki güçlü seyir, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz indirimlerine başlayacağı yönünde piyasada var olan umutları azaltıyor. Veri sonrası ons altın fiyatı hızlı düşüşle 2 bin 40 dolardan 2 bin 24 dolara kadar geriledi. Gram altında da 1945 TL’nin altı görüldü.

ABD tarım dışı istihdamı beklentileri aşınca piyasalar hareketlendiABD tarım dışı istihdamı beklentileri aşınca piyasalar hareketlendi

ABD’de ortalama saatlik kazançlar aralıkta yıllık yüzde 4,1 oranında arttı. Bloomberg anketinde ekonomistlerin ortalama artış beklentisi bu veri için yüzde 3,9 olmuştu. ABD’de ortalama saatlik kazançlardaki artış bir önceki aya göre yüzde 0,4 oldu. Beklenti yüzde 0,3’lük artış yönündeydi. ABD’de son iki ayın tarım dışı istihdam verisi 71 bin aşağı yönlü revize edildi. ABD’de işsizlik oranı aralıkta bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 3,7’de kaldı. Beklenti, bu oranın yüzde 3,8’e yükseleceği yönündeydi. Beklentiyi aşan tarım dışı istihdam sonrasında ABD Hazine tahvil faizleri yükseldi.

ABD tarım dışı istihdamı beklentileri aştıABD tarım dışı istihdamı beklentileri aştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.