ABD’den Rusya bağlantısı nedeniyle 13 Türk şirkete daha yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı aralarında Türkiye'den 13 şirketin yer aldığı 300'den fazla kişi, kurum ve kuruluşa Rusya ile bağlantılı yaptırım getirdiğini duyurdu. Böylece yaptırım altındaki kişi ve kurum sayısı yaklaşık 4 bin 500'e yükseldi.

Ekonomi 13 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İddialara göre Rusya'ya mal transitinde yer alan şirketlerin Türk bankalarında “sıkıştırıldığı” vakalar artıyor.

ABD, Rusya ile iş yapan yabancı bankalar için riskleri artıran yeni yaptırımlarını G7 liderler zirvesi öncesinde açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yaptırımlar Rusya’daki ve Çin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki birçok kişi, kurum ve kuruluşu etkiliyor.

Türkiye merkezli Safes Lojistik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Rusya merkezli havacılık ve uzay endüstrisi için metal işleme ekipmanı ve yüksek hassasiyetli parça tedarikçi ve üreticisi Newton-ITM ile iş yaptığı için yaptırıma maruz kalan şirketler arasında yer alıyor. Diğer şirketler de şöyle sıralanıyor: Expert Machinery Kimyasal Ürünler Ticaret Limited Şirketi, Alptech Makina Sanayi Limited Şirketi, Platform Endüstriyel Gıda İnşaat Elektronik ve Madencilik Dış Ticaret Limited Şirketi, Biopharmist Medikal Ürünler Dış Ticaret Limited Şirketi, SSGCTM CNC Takım Tezgahları Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Minyon Kesici Takımlar Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gepa Uluslararası Ticaret Limited Şirketi, Kamilhan Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi, CPS Proses Kontrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, RMB Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Taksan Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Dener İthalat İhracat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi.

Yaptırım altındakilerin sayısı 4 bin 500’e yükseldi

ABD Hazine Bakanlığı’nın yeni yaptırımlarıyla ikincil yaptırımların kapsamı genişletilerek yabancı kuruluşların Rusya ile iş yapan herhangi bir kişi veya kuruluşa yaptırım uygulayabileceği belirtildi. Bu adımla birlikte yaptırım altındaki kişi ve kurum sayısının yaklaşık 4 bin 500’e yükseldiği ifade edildi.

Reuters: ABD'nin yaptırım tehditleri Türk şirketlerin Rusya'ya ödemelerini aksattıReuters: ABD’nin yaptırım tehditleri Türk şirketlerin Rusya’ya ödemelerini aksattı

ABD'den Türkiye merkezli şirket ve patronuna yaptırımABD’den Türkiye merkezli şirket ve patronuna yaptırım

ABD yaptırım tetiğini çekti, Türkiye'dekiler dahil 300 şirket hedef alındıABD yaptırım tetiğini çekti, Türkiye’dekiler dahil 300 şirket hedef alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.