Airbnb’den 200 milyon dolarlık yapay zeka yatırımı

Bugüne kadar dünyanın hemen her ülkesinde 1,5 milyardan fazla kişiye kısa dönemli kiralama hizmeti sunan Airbnb, hizmetlerinde yapay zeka kullanımını artırmak için GamePlanner.AI'yi yaklaşık 200 milyon dolara satın aldı.

Ekonomi 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Salgından sonra kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiren Airbnb,

Kısa dönemli konut kiralama devi Airbnb, hizmetlerinde üretken yapay zeka kullanımını artırmak için 2020 yılında eski Siri kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat tarafından kurulan GamePlanner.AI’yi yaklaşık 200 milyon dolara satın aldı.

Son yıllarda başta New York olmak üzere dünyanın büyük şehirlerinde getirilen kısıtlamalar ve rekabet nedeniyle zorlanan Airbnb’nin CEO’su ve kurucu ortağı Brian Chesky, “GamePlanner.AI’yı bu kadar özel kılan şey, yapay zeka ve tasarım alanlarındaki uzmanlığı bir araya getirmesi. Onlarla en iyi arayüzlerden ve pratik uygulamalardan bazılarını geliştirebileceğimize inanıyorum” dedi. Chesky, Bloomberg ile daha önce gerçekleştirdiği bir söyleşide yapay zeka, deneyimler ve sadakat programı gibi yeni özellikler üzerinde çalıştıklarını da açıklamıştı. Chesky, yapay zekanın, listeleri ve misafirleri doğrulamak için kullandıkları bir kalite kontrol aracı olduğunu anlatmıştı.

Adam Cheyer ise satın almayla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bizi Airbnb’ye çeken şey yapay zekayı kullanma konusundaki ortak kararlılığımızdı” diye konuştu.

AirBnb, 47 milyar dolar değerle halka açılıyorAirBnb, 47 milyar dolar değerle halka açılıyor

Yapay zeka entegrasyonunu hızlandıracak

Airbnb halihazırda büyük dil modelleri, bilgisayarla görme modelleri ve makine öğrenimi de dahil olmak üzere hizmetlerinde yapay zekayı kullanırken, Cheyer ve Hodjat’ın ekibi belirli yapay zeka projelerini hızlandırmaya ve araçlarını platforma entegre etmeye odaklanacak. Dünyanın en büyük ağırlama şirketi Airbnb, bugüne kadar dünyanın hemen her ülkesinde 1,5 milyardan fazla misafir ağırlayan 4 milyondan fazla ev sahibine ulaştı.

Airbnb’ye İtalya’da 835 milyon dolarlık fatura çıktıAirbnb’ye İtalya’da 835 milyon dolarlık fatura çıktı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.