AK Parti en düşük emekli maaşına zam için tarih verdi

AK Parti Grup Başkanı Güler, kök maaşları 10 bin lira olduğu için temmuz ayında yapılan yüzde 24,73 oranındaki zamdan yararlanamayan ve 10 bin lira almaya devam eden çalışmaya yönelik soruya "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" yanıtını verdi.

Ekonomi 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kök maaşı 10 bin liranın altında olduğu için temmuzda yapılan yüzde 24,73 oranındaki zamdan yararlanamayan emeklilerin gözü kulağı hükümetin yaptığı çalışmada.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili çalışmaya yönelik soruya “Önümüzdeki hafta başında açıklarız” yanıtını verdi. Emekli maaşlarına yılın ikinci yarısı için yüzde 24,73 zam gelmesi sonrasında sayıları 3,6 milyonu bulan emeklinin kök maaşları 10 bin liranın altında olduğu için en düşük emekli aylığı olan 10 bin lira almaya devam edeceği ortaya çıkmıştı.

Seyyanen zam gündemde yok

Emekli maaşları düzenlemesi için seyyanen zam gündemde değil. Güler, dün yaptığı açıklamada seyyanen zam ya da en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığını söylemişti. Düzenlemenin en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik olması bekleniyor. En düşük emekli maaşı ocak ayında 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmıştı. Emekliler yılın ilk yarısında yüzde 49,25 oranında zam almıştı.

‘Emekli zirvesi’ hafta başında yapılmış, iş de bitmiş‘Emekli zirvesi’ hafta başında yapılmış, iş de bitmiş

En düşük emekli aylığı 12 bin liraya yükseltilebilirEn düşük emekli aylığı 12 bin liraya yükseltilebilir

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.