Almanya açık maden ocaklarını göle dönüştürüyor

Avrupa'nın en büyük boru üreticisi Tosyalı grubu şirketlerinden Tosçelik Spiral Boru 'Ren Su Boru Hattı' ihalesini aldı. Ren'den su getirerek kullanılmayan açık maden ocaklarının doldurulacağı projenin tüm boru ihtiyacını Tosyalı karşılayacak.

Ekonomi 16 Nisan 2024
Tosçelik Spiral Boru, "Ren Su Boru Hattı" (RWTL) projesinde Almanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden RWE ile anlaştı.

Türkiye’nin global çelik üreticisi ve Avrupa’nın en büyük boru üreticisi Tosyalı’nın başarılı şirketlerinden Tosçelik Spiral Boru “Ren Su Boru Hattı” (RWTL) ihalesini alan şirket oldu. Almanya’nın önde gelen enerji şirketlerinden RWE’nin üstlendiği ülkenin en önemli çevresel dönüşüm projesine Tosçelik Spiral toplam 130.000 ton ve 105.600 metre 2235mm ebadında büyük çaplı boru tedarik edecek.

Tosyalı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı anlaşmayla ilgili olarak “Dolayısıyla Ren Su Boru Hattı gibi çevresel duyarlılığı yüksek bir proje duyurulduğunda, düşük karbon ayak izine sahip çelik borularımızla bu projenin bir parçası olmaktan ayrı bir heyecan duyduk” dedi.

45 km’lik bir güzergahta üç kollu çelik boru hattı yapımını içeren projenin inşaatına 2024 sonunda başlanması ve 2029 sonunda tamamlanması planlanıyor.

RWE Power CTO’su Dr. Lars Kulik proje için Ren Nehri’nden maden göllerine onlarca yıl boyunca su taşıyacak büyük, yüksek kaliteli borulara ihtiyaçları olduğunu belirtti. Tosyalı’yı hammaddeden nihai ürüne kadar kurduğu sürdürülebilir dikey entegre üretim yapısı, üretimde kullandığı en yüksek teknolojiler nedeniyle iş ortağı olarak seçtiklerini belirten Kulik “Onların desteğiyle gelecek nesillerin yararı için açık maden ocaklarını sürdürülebilir bir şekilde cazip göllere dönüştüreceğiz” diye konuştu. Yaklaşık 45 km’lik bir güzergahta üç kollu çelik boru hattı yapımını içeren projenin inşaatına 2024 yılı sonunda başlanması ve 2029 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Araştırma: Vegan beslenme, çevreye verilen zararı büyük ölçüde azaltıyorAraştırma: Vegan beslenme, çevreye verilen zararı büyük ölçüde azaltıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.