Altına hücum: Geçen hafta fonlara 1,1 milyar dolar aktı

Altın fiyatlarının zirveye çıkmasıyla yatırım akışı da son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bank of America, 20 Mart haftasında altın fonlarına 1,1 milyar dolarla Mayıs 2023'ten bu yana en yüksek sermaye girişi olduğunu açıkladı.

Ekonomi 23 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
'Güvenli liman' altına tüm dünyada talebin artması, fonlara da rekor para girişi yaşanmasına neden oluyor.

Tüm zamanların zirvesinde işlem görmesi ve yatırımcıların nakit benzerleri ve hisse senetlerinden fon çekmesiyle altına yatırım akışı sürüyor. ABD’nin en büyük ikinci bankası Bank of America (BofA), değerli metalin tüm zamanların zirvesinde işlem görmesi ve yatırımcıların nakit benzerleri ve hisse senetlerinden fon çekmesiyle geçen hafta çarşamba gününe kadar olan haftada altına yatırım akışının neredeyse bir yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Altın fonlarına 1,1 milyar dolar ile Mayıs 2023’ten bu yana görülen en yüksek miktarda sermaye girişinin olduğu 20 Mart haftasında, global tahvil fonlarına da 5,4 milyar dolarlık sermaye girişi yaşandı.

Hisse senedi fonlarından büyük çıkış

BoFA’nın EPFR verilerinden derlediği rapora göre, 20 Mart haftasında global hisse senedi fonlarından 21,2 milyar dolar çıktı. ABD hisse senedi fonlarından da 22 milyar dolar ile Aralık 2022’den bu yana görülen en yüksek miktarda sermaye çıkışı gerçekleşti.

Kripto fonlarından 100 milyon dolar çıkarken, nakit fonlardan sermaye çıkışı 61,2 milyar dolar ile Ekim 2023’ten bu yana görülen en yüksek miktara ulaştı.

Gram altın hız kesmiyor, borsa günü yükselişle tamamladıGram altın hız kesmiyor, borsa günü yükselişle tamamladı

Fransız bankaya göre ‘altın’ yükselecekFransız bankaya göre ‘altın’ yükselecek

 

 

Fed faizi sabit tuttu ama üç indirim taahhüdü verdi, altın yükseliyorFed faizi sabit tuttu ama üç indirim taahhüdü verdi, altın yükseliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.