Bana burcunu söyle, sana milyarder olup olmayacağını söyleyeyim

Burcunuz terazi veya balıksa zengin olma ihtimaliniz daha yüksek. Cashfloat'ın 300 kişilik Forbes milyarderler listesinden yaptığı analize göre, dünyanın en zengin 32 kişisi Terazi burcundan. Onu 29 kişiyle balık burcu izliyor. Oğlaklar ise en altta.

Ekonomi 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İster inanın, ister inanmayın, özellikle Y kuşağının günlük burçlarını okuma oranı giderek artıyor. Bu da şirketler için yeni bir kaynaştırma stratejisine dönüşmeye başladı.

İnsanlar yüzyıllar boyunca geleceğin yıldızlarda yazılı olduğuna inandılar. Günümüzde astroloji çoğu insanın hayatında çok merkezi bir yere sahip değil, ancak meraklıları hâlâ bir kişinin doğduğu günün kişilik ve flört uyumundan kariyer yollarına kadar hayatın çeşitli yönlerini etkileyebileceğine inanıyor.

Dolayısıyla her gün burçlarını okuyan 70 milyon Amerikalı için burçlarının zengin olmamalarının nedeni olabileceğine ya da onları şöhrete götürdüğüne inanmak kolay olabilir ve yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçları bu inanışa biraz destek verebilir.

Fortune dergisinde yayınlanan makaleye göre, İngiltere’de faaliyet gösteren Cashfloat Forbes milyarderler 2022 listesindeki ilk 300 milyarderin doğum tarihi bilgilerini kullanarak, her bir burcun dünyanın en zengin insanları arasında ne kadar yaygın olduğunu analiz etti.

Araştırmaya göre, eylül sonu ile ekim sonu arasında doğanların burcu Terazi zenginler listesinde diğer tüm burçlardan daha sık yer aldı ve dünyanın en zengin 32 kişisinin bu burçtan olduğu ortaya çıktı. Aralık ve ocak ayları arasında doğan Oğlaklar ise listede sadece 15 kişi ile en az milyarder olan burç oldu.

Milyarder olma ihtimali en yüksek burçlar:
Terazi: %12
Balık: %11
Boğa: %10
Aslan: %9
Koç: %8
Başak: %8
İkizler: %8
Kova: %7,5
Yengeç: %7,5
Yay: %7,5
Akrep: %6
Oğlak: %5,5

Terazi burcu Forbes’un zenginler listesinde en sık yer alan burç olsa da, listedeki en zengin 10 milyarder arasında yer almadı ve ilk 20’ye zorlukla girebildi.

Walmart’ın kurucusu Sam Walton’ın tek kızı ve dünyanın en zengin ikinci kadını olan Alice Walton da 65,3 milyar dolarlık net servetiyle listedeki en zengin Terazi.

Balık burcu Forbes’un listesindeki 29 kişi ile milyarderler arasında en yaygın ikinci burç oldu. Lüks mallar devi LVMH’nin kurucularından Balık burcu Bernard Arnault, Forbes’un 2022 zenginler listesinde üçüncü sırada yer alırken şu anda dünyanın en zengin kişisi olarak gösteriliyor.

23’ünde dünyanın kendi kendini yetiştiren en genç milyarderi olan Facebook’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg, Cashfloat’un en yaygın üçüncü burç olduğunu söylediği Boğa burcu.

Panik yapmayın. Oğlak burçları milyarder olma ihtimali en düşük burçlar olsa da Jeff Bezos bunun kendisini engellemesine izin vermedi. Amazon’un patronu Bezos, 203,8 milyar dolarlık servetiyle Forbes zenginler listesindeki ikinciliğini koruyor.

Astroloji, bilimsel bir dayanağı olmadığı konusunda hemfikir olan uzmanlar tarafından uzun zamandır çürütülüyor. Ancak her üç Amerikalıdan biri astrolojinin “çok” ya da “biraz” bilimsel olduğuna inanıyor ve hatta bazı iş liderleri işe alım kararlarını etkilemesine izin verecek kadar ileri gidiyor.

Bu arada, bazı inananlar da iş yerindeki olumsuz deneyimleri için patronlarının burcunu suçluyor.

Astroloji sektörü son yıllarda patlama yaşadı ve ABD’de astroloji tabanlı uygulamaların geliri 2021’de yüzde 65 artışla 44 milyon dolara yükseldi.

Özellikle Y kuşağı arasında burç okumada son zamanlarda yaşanan artış göz önüne alındığında, bazı şirketler işyerinde astroloji hakkında konuşmayı teşvik etmeyi, iş arkadaşlarının yıldız burçlarının kişilikleri hakkında çok şey söyleyeceğine inanan iş arkadaşları arasında ortak bir zemin oluşturmanın  yolu olarak görmeye başladı.

Forbes'tan 2024'ün en zenginleri: Bayraktar kardeşler ilk kez listedeForbes’tan 2024’ün en zenginleri: Bayraktar kardeşler ilk kez listede

Türkiye, dolar milyarderi sayısı en hızlı artan ülkelerden olduTürkiye, dolar milyarderi sayısı en hızlı artan ülkelerden oldu

Asya'nın yeni 'milyarderler başkenti' MumbaiAsya’nın yeni ‘milyarderler başkenti’ Mumbai

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.