Bezos yeni evinde dört günde dört milyar dolarlık Amazon hissesi sattı

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos sermaye kazancı vergisinin olmadığı Florida’ya taşınınca hisse satışına başladı. Vergi ödemediği için de ilk parti satışlarda 280 milyon doları cebinde kaldı.

Ekonomi 15 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Jeff Bezos, sermaye kazançlarının vergilendirilmediği Florida'ya taşınınca hisse satışına başladı.

Hisse satışında sermaye kazancı vergisi ödememek için ABD’nin kuzeybatısında 30 yıldır yaşadığı Seattle kentinden Miami’ye taşınan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos yeni evinde kendisine ait şirket hisselerinin satışına başladı. Amazon’dan yapılan açıklamaya göre ünlü milyarder Bezos dört işlem gününde dört milyar dolarlık hisse sattı. Bezos hisse satışını Miami’ye taşınmadan yapmış olsaydı Seattle’ın bulunduğu Washington eyaletindeki yüzde 7’lik sermaye kazancı vergisi nedeniyle 280 milyon vergi milyon dolar vergi ödeyecekti. Şimdi bu para cebinde kaldı.

Amazon’un patronu Bezos, Florida’ya taşınınca 600 milyon dolar vergi ödemekten de kurtulacakAmazon’un patronu Bezos, Florida’ya taşınınca 600 milyon dolar vergi ödemekten de kurtulacak

Amazon’un halâ büyük ortağı

Daha önce 8,4 milyar dolar değerinde 50 milyon hisse satacağını açıklayan Bezos 24 milyon adet hisseyi elinden çıkartmasına rağmen Amazon’ın en büyük ortağı olmaya devam ediyor. Bezos Amazon hisselerini en son 2021 yılında satmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.