Baykar: Hürriyet’in matbaa binalarını üretim ve depolama alanı olarak kullanacağız

Baykar, 816,5 milyon liraya satın aldığı Hürriyet'in Hadımköy'deki 4 matbaa binasını fabrika tesisi, üretim ve depolama alanı gibi ihtiyaçları doğrultusunda kullanacağını açıkladı. Baykar'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Binalar öz kaynaklarımızla satın alınmıştır" denildi.

Ekonomi 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Baykar, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. tarafından önceki gün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirime dair açıklamada bulunarak, 816,5 milyon liraya satın aldığı Hadımköy’deki 4 matbaa binasını fabrika tesisi, üretim ve depolama alanı gibi ihtiyaçları doğrultusunda kullanacaklarını açıkladı. BAYKAR sosyal medya hesabından, “Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’ye ait İstanbul Hadımköy’deki mevcut üretim alanımızın yakınında bulunan fabrika tesisleri, BAYKAR’ın insansız hava aracı üretim alanının genişleme ihtiyacı çerçevesinde ihracattan elde ettiğimiz gelirlerimiz kullanılarak öz kaynaklarımızla satın alınmıştır” açıklamasında bulundu. Baykar’ın Twitter’dan yaptığı açıklama şu şekilde:

“Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirime dair açıklamamızdır. Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’ye ait İstanbul Hadımköy’deki mevcut üretim alanımızın yakınında bulunan fabrika tesisleri, Baykar’ın insansız hava aracı üretim alanının genişleme ihtiyacı çerçevesinde ihracattan elde ettiğimiz gelirlerimiz kullanılarak öz kaynaklarımızla satın alınmıştır. İstanbul Hadımköy’de bulunan söz konusu fabrika tesisi, üretim ve depolama alanı gibi ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Demirören, Hürriyet’in matbaa binalarını 108 milyon lira zararına sattı

Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan kullandığı ve daha sonra teminatsız olduğu ortaya krediyle satın aldığı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., varlıklarını haraç mezat satışa çıkarıyor. Geçen ay matbaa makinalarını “sudan ucuz fiyata” satan halka açık şirket son olarak da değeri 925 milyon lira olan ve faal olmadığını belirttiği İstanbul’daki dört matbaa binasını ve arsalarını son dönemin gözde şirketi İHA ve SİHA üreticisi Baykar’a 108 milyon 448 bin TL zararla sattı. Baykar’ın patronları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar. Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. tarafından KAP’a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz yönetim kurulu tarafından, şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel’de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye 816.551.400,00.-TL (Sekizyüzonaltımilyonbeşyüzellibirbin dörtyüztürklirası) bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır.”

Hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören ve sahip olduğu dört matbaa binasını zararına satan Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’den KAP’a yapılan bildirime göre, satışa konu olan gayrimenkulün değerlemesi 27 Şubat 2023’te Teknik Gayrimenkul Değerleme AŞ tarafından yapılmış ve değeri 925 milyon TL olarak bulunmuştu. KAP’a gönderilen değerleme raporunun ardından dün KAP’a gönderilen satışa ilişkin açıklamada, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’nin bu satış nedeniyle 108 milyon 448 bin TL zarara uğradığı belirtildi. Açıklamada satışın en iyi teklif sahibine yapıldığı, koşulunun “peşin” olduğu, tapu devir işleminin 4 Mayıs 2023’te tamamlandığı belirtildi.

Demirören, Hürriyet'in matbaa binalarını ve arsasını zararına Baykar'a sattıDemirören, Hürriyet’in matbaa binalarını ve arsasını zararına Baykar’a sattı

Bir devrin sonu: Hürriyet'in 3 şehirdeki matbaaları hurda fiyatına satıldıBir devrin sonu: Hürriyet’in 3 şehirdeki matbaaları hurda fiyatına satıldı

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.