Bayram tatili milyonları harekete geçirdi

Kurban Bayramı'nın dokuz güne çıkarılmasıyla 2.5 milyonun üstünde kişinin seyahate çıkması bekleniyor. Sahil bölgelerinde otel doluluk oranları artarken üç kişilik bir ailenin beş günlük konaklama maliyeti 11 bin TL’den başlıyor.

Ekonomi 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Tatilseverler en çok her şey dahil otellere talep gösterirken bungalovlar, apart oteller ve pansiyonlar için de aramalar yapıyor.

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasıyla seyahate çıkmak isteyenlerin sayısı milyonları buldu. Tatilin uzatılması otel rezervasyonlarını artırırken Kurban Bayramı tatilini turistik beldelerde geçirmek isteyenler en çok Antalya, Alanya, Kemer, Side ve Bodrum’u tercih ediyor. Tatil severler en çok her şey dahil otellere talep gösterirken bungalovlar, apart oteller ve pansiyonlar için de arama yapılıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya “Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması tatil rezervasyonlarını daha da hareketlendirdi. Kurban Bayramı döneminde 2.5 milyonun üzerinde kişinin turizm hareketlerine katılımını bekliyoruz. Yurtiçi satışlarda bu yıl geçen yıla göre artış olduğu görülüyor. Özellikle deniz tatili planlayan aileler için bayramın okulların kapanmasına denk gelmesi önemli bir fırsat sunuyor. Yurtiçinde Bodrum, Kemer, Marmaris, Side, Belek, Alanya, Çeşme tercih ediliyor. Antalya ve Ege’deki otel dolulukları şimdiden yüzde 80’leri buldu” dedi.

Bağlıkaya kültür turu rezervasyonlarında da geçen yılki bayram rezervasyonlarına göre bu yıl yüzde 40’ları aşan bir artış söz konusu olduğunu belirtti.

Fiyatlar 11 bin TL’den başlıyor

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatil dönemi için bölge bölge konaklama fiyatları araştırılıyor. Online rezervasyon yapılabilen internet sitelerinden derlenen bilgilere göre, bayramda tatil bölgelerinde uygun fiyatlı beş gecelik konaklama 2 kişi 1 çocuk için 11 bin liradan başlıyor. En lüks otellerde ise bu fiyatlar 500 bin lirayı aşıyor.

İşte bölgelere göre Kurban Bayramı tatili konaklama fiyatları…

-Antalya’da beş gecelik konaklama 2 kişi 1 çocuk için ortalama 11 bin liradan başlıyor. Denize sıfır seçenekli bir otelde kalmak istenirse de ortalama konaklama 25 bin liradan başlıyor. Antalya’da ultra lüks otelde beş gece konaklamak ise 500 bin lirayı aşıyor.

-Bodrum’da 2 kişi 1 çocuk için en uygun beş gecelik konaklama apart otellerde öne çıkıyor ve fiyatlar ortalama 14 bin liradan başlıyor. Orta segment bir otelde fiyatlar ortalama 25 bin liradan başlarken 5 yıldızlı en pahalı otelde fiyat 350 bin lirayı buluyor.

-Marmaris’te 2 kişi 1 çocuk için 5 gece konaklama ortalama 14 bin liradan başlıyor. En lüks otelde konaklamak için ise 340 bin lira isteniyor. Ayrıca oda kahvaltı seçeneği ile 2 kişi beş gece için ortalama 30 bin liraya butik oteller bulunuyor.

-Çeşme’de en uygun fiyatlı pansiyon 2 kişi 1 çocuk için 17 bin 500 liradan başlıyor. Bölgenin en pahalı oteli ise 168 bin lira talep ediyor.

-Fethiye’de beş gece konaklama 14 bin liradan başlıyor, 300 bin lirayı aşıyor. Mersin’de oteller beş gece için 14 bin liradan başlıyor, lüks otellerde fiyatlar ortalama 60 bin lira bandında.

Kurban Bayramı şimdiden sahillere bilet satışlarını artırdıKurban Bayramı şimdiden sahillere bilet satışlarını artırdı

Bayram tatili dokuz gün olduBayram tatili dokuz gün oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.