BDDK’dan Enpara Bank ve Colendi Bank’ın kuruluşuna onay

BDDK 300 milyon dolar muadili TL sermayeli 'Enpara Bank A.Ş.' ünvanlı mevduat bankasının ve 2 milyar TL kuruluş sermayeli Colendi Bank A.Ş. ünvanlı dijital mevduat bankasının kurulmasına izin verdi.

Ekonomi 6 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 300 milyon dolar muadili TL sermayeli “Enpara Bank A.Ş.” ünvanlı mevduat bankasının kurulmasına onay verdi. Resmi Gazete’de yayınlanan diğer bir tebliğle 2 milyar TL kuruluş sermayeli Colendi Bank A.Ş. ünvanlı dijital mevduat bankası kurulmasına izin verildi.

BDDK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan kurul kararına göre, kurucu ortaklar Digital-Q-FS Limited, QNB Finans Faktoring A.Ş., QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş., QNB Finans Portföy Yönetim A.Ş. ve Efinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 300 milyon dolar muadili TL sermayeli “Enpara Bank A.Ş.” ünvanlı bir mevduat bankası kurulmasına izin verildi. Yine Kurulun 28.04.2022 tarihli ve 10189 sayılı Kararı ile kuruluş izni verilen Hedef Yatırım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi.

Diğer bir tebliğe göre kurucu ortaklar Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Deniz Devrim Cengiz, Ali Kürşad Bostan, Muhammed Furkan Ünsal ve Murat Öztürk tarafından Türkiye’de 2 milyar TL kuruluş sermayeli Colendi Bank A.Ş. ünvanlı bir dijital mevduat bankası kurulmasına izin verildi.

Turizmciler ağlıyor, BDDK yasakladığı taksitli kart harcamasını sır gibi saklıyorTurizmciler ağlıyor, BDDK yasakladığı taksitli kart harcamasını sır gibi saklıyor

BDDK'dan kredi kartı harcamalarına ve ihtiyaç kredilerine el freniBDDK’dan kredi kartı harcamalarına ve ihtiyaç kredilerine el freni

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.