Bitcoin’e rekor dayanmıyor, fiyatı 72 bin doları geçti

Spot Bitcoin ETF'lerine yatırımın devamı etmesi işlem hacmi en yüksek kripto para birimi Bitcoini uçurdu. Bitcoin hızlı başladığı haftanın ilk gününde ard arda rekorlar kırarak 72,738 dolara kadar tırmandı.

Ekonomi 12 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Bitcoin yeni yılda hızlanan koşusuna haftanın ilk gününde de devam ederek ardı ardına rekorlar kırdı.

Kripto para birimi Bitcoin haftanın ilk gününde de hız kesmedi ve rekor ardına rekor kırdı.  En büyük kripto para birimi Bitcoin spot Bitcoin ETF’lerine yatırım artışının sürdürmesiyle son 24 saatte yüzde 2,3’ten fazla değer kazanarak haftanın ilk işlem gününe girdi. Saat 10.30 itibariyle 71 bin 50 dolardan işlem görerek tarihinin en yüksek seviyesine çıkan Bitcoin yükselişini öğle saatlerinde de sürdürdü ve bir rekoru da saat 12:03’de 71 bin 266 dolarla kırdı. Bitcoin gece saat 22:15 sularında yüksek bir işlem hacmiyle 24 saat öncesine göre yüzde 4,25 artarak 72,738 dolara ulaştı ve rekorunu yeniledi. Ardından da hafifçe inişe geçti.

 

En büyük ikinci kripto varlık Ethereum ise 24 saat öncesine göre yüzde 4,03 değer kazanarak saat 22:15 itibarıyla 4 bin 38 dolardan işlem görüyordu.

Nisanda da yarılanma (halving) var

ABD istihdam verilerinde görülen zayıflamanın etkisiyle birlikte gözler bugün açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyonun makul düzeyde seyretmesi durumunda işsizlik verilerindeki bozulma nedeniyle faiz indirimlerinin beklenenden erken başlayabileceğini söyleyenlerin sayısı da az değil. Bu durumda önümüzdeki günlerde Bitcoin fiyatında bir faiz etkisi görülmesi kimseyi şaşırtmayacak.

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici bir para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de Bitcoin’deki artışı destekliyor. Analistler nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak’ta onaylamıştı.

Bitcoin 70 bin dolara gidiyor: Dünyanın çivisi çıktıBitcoin 70 bin dolara gidiyor: Dünyanın çivisi çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.