Bitcoin’in fiyatı ‘Trump gelecek’ diye 65 bin dolara doğru gidiyor

Ekonomi 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fed'in bu yıl 2 kez faiz indirimine gideceğine ilişkin fiyatlamalar da kripto para piyasalarında görülen yukarı yönlü harekette etkili oldu.

Kripto para piyasalarında bir süredir devam eden satış baskısının hafta sonundan buyana  devam eden haber akışıyla güç kaybettiği ve yerini tırmanışa terk ettiği görülüyor. Daha önce kripto para piyasalarına ilişkin pozitif söylemlerde Donald Trump’ın başkanlığı kazanacağı ihtimalinin artması risk iştahını desteklerken Fed’in bu yıl iki kez faiz indirimine gideceğine ilişkin fiyatlamalar da kripto para piyasalarında görülen yukarı yönlü harekette etkili oldu.

Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri yeniden 2 trilyon doların üzerine çıkarken en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı son 24 saatte ABD’de kripto piyasasına yönelik düzenlemelerde rahatlama umuduyla Haziran sonundan beri ilk kez 65 bin dolara yaklaştı.

TSİ 15.00 itibariyle 63,730 bin dolardan işlem gören Bitcoin’de cuma gününden bu yana kaydedilen değer kazancı yüzde 11,5’e çıktı. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada olan Ethereum’un fiyatı da gelen kâr satışlarıyla yönünü aşağıya çevirmesine rağmen aynı saatlerde 3 bin 415 dolara ulaştı

Analistler ABD’de hem yeni yatırım araçlarında onayın yaklaşması hem de kasım başındaki başkanlık seçimlerinden sonra Beyaz Saray’ı Trump’ın yönetme ihtimalinin artmasının kripto piyasasında olumlu değerlendirildiğini belirtti.

Yatırımcıların şu anda Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın iktidara geri dönmesini beklediğini belirten analistler Trump kısa süre önce kendisini kripto dostu olarak konumlandırdığından, sektör özellikle gelecekte daha az kısıtlayıcı düzenleme yapılmasının umulduğunu kaydetti. Analistler ABD seçim kampanyasıyla ilgili belirsizliğin azalmasının da kripto varlıklara talebi artırdığına işaret ederek yatırımcıların Bitcoin’i likiditeyi park etmek için bir kaçış aracı olarak gördüklerini belirtti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.