Boykotlar nedeniyle Starbucks Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da küçülüyor

Gazze savaşıyla bağlantılı boykotlar Starbucks'ı ticari olarak zora soktu. Bu nedenle küçülen şirket Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da iki bin çalışanını işten çıkartacak.

Ekonomi 6 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
AlShaya Group yaptığı açıklamada, 'Altı aydır süren zorlu ticaret koşullarının sonucunda (Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki) Starbucks şubelerimizde çalışanların sayısını azaltma yönünde üzücü ve zor bir karar aldık' dedi.

Körfez Bölgesi’nin perakende devi olan ve Orta Doğu ile Türkiye’deki Starbucks şubelerini işleten AlSahaya Group Gazze savaşı ile bağlantılı olarak tüketicilerin başlattığı boykotun işletmeyi olumsuz etkilemesi nedeniyle iki bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Haber bu konuda bilgi sahibi iki kaynağa dayandırıldı. Kaynaklar AlShaya’nın toplam 50 bin kişiden oluşan ve çoğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki Starbucks şubelerindeki çalışanlarının yaklaşık yüzde 4’ünü işten çıkaracağını ve işten çıkarmaların pazar günü başladığını söyledi. Kaynaklardan biri Starbucks boykotlarının şirketin ticari koşullarını zora soktuğunu söyledi.

AlShaya yaptığı açıklamada “Altı aydır süren zorlu ticaret koşullarının sonucunda (Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki) Starbucks şubelerimizde çalışanların sayısını azaltma yönünde üzücü ve zor bir karar aldık” dedi.

Türkiye'deki Starbucks'a ABD’li ortak geliyorTürkiye’deki Starbucks’a ABD’li ortak geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.