Ekonomik sorunlar, haziranda İstanbullunun en çok konuştuğu konu oldu

Ekonomik sorunlar, haziranda İstanbulluların en çok konuştuğu konuların başında geldi. İstanbul Planlama Ajansı'nın anketine göre ev içerisinde en çok ekonomik sorunları konuşanların oranı haziranda mayısa göre 22.7 puan artışla yüzde 52,7 oldu.

Ekonomi 26 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rapora göre katılımcıların yüzde 69’u Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçirdiğini belirtirken, yüzde 16,7’si memleketine gittiğini, yüzde 13,2’si ise tatil beldesine gittiğini söyledi.

Ekonomik sorunlar, ardı ardına gelen zamlarla bunalan İstanbulluların geçen ay en çok konuştuğu konu oldu. İstanbul Planlama Ajansı tarafından aylık olarak gerçekleştirilen İstanbul Barometresi araştırmasının haziran ayı raporu yayımlandı. Rapora göre, mayısta katılımcıların yüzde 34,5’i ev içerisinde en çok ekonomik sorunların konuşulduğunu belirtirken, haziranda hem seçimlerin tamamlanıp siyasetin gündemin daha alt sıralara inmesi hem de iğnede iğneye her ürüne zam gelmeye başlamasıyla birlikte bu oran yüzde 57,2’ye yükseldi. İstanbulluların şehrin en büyük üç sorunu sorusuna cevabı ise sığınmacı ve mülteciler, trafik ve ekonomik sorunlar oldu.

Seçimlerden sonra 'ekonomi en büyük sorun' diyenlerin oranı 11 puan arttıSeçimlerden sonra ‘ekonomi en büyük sorun’ diyenlerin oranı 11 puan arttı

10 kişiden 7’si Kurban Bayramı’nda İstanbul’daydı

Rapora göre katılımcıların yüzde 69’u Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçirdiğini belirtirken, yüzde 16,7’si memleketine gittiğini, yüzde 13,2’si ise tatil beldesine gittiğini söyledi. İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına katılanlardan  kredi kartı kullananların yüzde 45,6’sı aylık kredi kartı borcunun tamamını, yüzde 33,9’u ise borcun asgari tutarını ödeyebildiğini belirtti. Yüzde 6,6’sı asgari tutar ile borcun tamamı arasında bir miktarda, yüzde 4,7’si asgariden az miktarda ödeme yapabildiğini, yüzde 9,2’si ise kredi kartı borcunu hiç ödeyemediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun son vaadi: Vatandaşın kredi kartı borcunu Hazine üstlenecek!Kılıçdaroğlu’nun son vaadi: Vatandaşın kredi kartı borcunu Hazine üstlenecek!

Ekonomik sorunlar arttı, a3 kişiden 1’i borçlandı

Mayısta katılımcıların yüzde 32,2’si bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 7,4’ü aslında pek geçinemediğini, yüzde 41,9’u kıt kanaat geçinebildiğini, yüzde 18,5’i ise geçinebildiğini ve kenara da para koyabildiğini belirtti. Katılımcılara hazirandaki duygu halleri soruldu ve 10 üzerinden değerlendirmeleri istendi. İstanbulluların ortalama stres seviyesi 7,2, kaygı seviyesi 6,7 olarak ölçüldü. İstanbulluların hazirandaki yaşam memnuniyeti 4,5, mutluluk seviyesi 4,7 olarak ölçüldü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.