Emekliler, Meclis’ten 8,077 lira seyyanen zam ve 11,402 lira ikramiye istiyor

Tüm Emekliler Derneği, hafta başında açılacak olan Meclis'ten öncelikle emekliye 8 bin 77 lira seyyanen zam ve bir asgari ücret tutarında Cumhuriyet'in 100. yılı ikramiyesi verilmesini talep etti.

Ekonomi 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Temmuz ayında yüzde 25 zam alan ancak en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lirada bırakılan emekliler, yüzde 60'a dayanan enflasyona karşı maaşlarına seyyanen zam yapılmasını istiyor.

Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Emekliye 8,077 TL zam verilmesi ve bir asgari ücret (11 bin 402 lira) 100’üncü yıl ikramiyesi verilmesini talep ediyoruz” dedi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Çalışkan şunları söyledi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin birinci gündemi emekliler olmalıdır. Tüm emekliler olarak zorlu yaşam şartları altında geçim mücadelesi vermekteyiz. Bugün emekliler çarşıya pazara gidemez hale geldiler, satın alma güçleri kalmadı. TÜİK’ in açıklamış olduğu TÜFE oranları sayesinde emekliler enflasyon karşısında ezildi. 2003 yılı asgari ücret 226 TL, emekli taban aylığı 332 TL’ idi. Bugün asgari ücret 11,402 TL, emekli taban aylığı ise 5,683 TL. 2003 yılından bu yana asgari ücret 51 kat, emekli taban aylığı ise 17 kat arttı. Biz emekliler olarak markete pazara gelen zamların durdurulmasını talep ediyoruz. Bu enflasyon durmazsa emekli daha da perişan olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere zam için ‘Fazla uzamaz’ dediCumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere zam için ‘Fazla uzamaz’ dedi

‘Geçinebileceğimiz bir aylık istiyoruz’

Meclis’teki tüm siyasi parti temsilcilerinden taleplerinin tüm emeklileri kapsayan hizmet ve prime dayalı kademeli olarak bir düzenleme yapılması olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Emekliliğin karşıtı hizmet ve ödenen primdir. Ekim ayında öncelikle memura ödendiği gibi emekliye 8,077 TL seyyanen zam ve bir asgari ücret tutarı 100’üncü yıl ikramiyesi verilmesini talep ediyoruz. Emekliye verilecek artış çarşıya pazara hareketlilik getirecektir. Biz kimseden fazla bir şey istemiyoruz, geçinebileceğimiz bir aylık istiyoruz” dedi.

Emeklilerin zam oranı belli oldu: Yüzde 25Emeklilerin zam oranı belli oldu: Yüzde 25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere mavi boncukCumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere mavi boncuk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.