Emeklilerde hayal kırıklığı: Bayram ikramiyesi 5 bin TL değil 3 bin TL olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Böylece ikramiyenin Cumhuriyet'in 100. yılında olduğu gibi 5 bin TL'ye çıkarılacağını düşünen emeklilerin hayali suya düştü.

Ekonomi 16 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bu yıl her iki bayramda 5 biner lirayla toplam 10 bin lira ikramiye almayı hayal eden emekliler 6 bin lirayla yetinmek zorunda kalacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı açıklamada, bayramlarda 2 bin lira olarak ödenen emekli ikramiyesinin 3 bin TL’ye çıkarıldığını açıkladı. “Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz” diyen Erdoğan “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin TL’ye yükselteceğiz” dedi. Böylece geçen yıl Cumhuriyet’in 100. yılında olduğu gibi bayram ikramiyesinin 5 bin liraya yükseltileceğini düşünen emeklilerin hayali suya düştü.

İlk kez 11 Mayıs 2018’de bin lira olarak verilen bayram ikramiyesi, 2021 yılında yüzde 10 artışla bin 100 liraya çıkarılmıştı. 2022 yılında zam yapılmayan ikramiye genel seçimlerin yapıldığı 2023 yılında 2 bin liraya yükseltilmişti. Cumhuriyet’in 100. yılının kutlandığı geçen yıl ekim ayında ekstra bir ikramiye verilmesi kararlaştırılmış, çalışmayan emeklilere 5 bin lira verildiği halde çalışan emeklilere ödenmemişti. Ancak tepkiler üzerine çalışan emeklilere de kasım ayında ödeme yapılmıştı.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiyenin maliyeti 23 milyar TLÇalışan emekliye 5 bin lira ikramiyenin maliyeti 23 milyar TL

Emeklilerin bayram ikramiyesine zam için bakan yeşil ışık yaktıEmeklilerin bayram ikramiyesine zam için bakan yeşil ışık yaktı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.