Emekliye erken maaş zammı yok, çalışmayanına 5 bin lira teselli ikramiyesi var

Emeklinin maaş zammı umudu yılbaşına kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli olduktan sonra çalışmayanlara bir kereye mahsus 5 bin TL ödeme yapılacağını belirtti. Erdoğan yılbaşında durumun tekrar gözden geçirilip her türlü fedakarlığın sergileneceğini söyledi.

Ekonomi 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Yaklaşık15,9 milyon emekliden çalışmadığı varsayılan 12,2 milyonuna 5 bin TL. ödenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hali hazırda bir yerde çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, “Ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” dedi.

Ekonomi alanındaki programları dikkatle ve belirlenen takvim içinde yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu:

“Eylül’ün ilk haftasında OVP’yi milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunduk. 12. Kalkınma Planımızın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamladık. 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planın detaylarını kamuoyumuzla paylaşacağız. Orta ve uzun vadeli programlarını yürütürken ekonominin güncel sorun ve ihtiyaçlarını ihmal etmiyoruz.

Küresel ekonominin geleceği ile ilgili tahminlerin giderek kötümserleştiği dönemde Türkiye bir kez daha kendini farklı güzergâha taşımayı başarmıştır. Yaşadığımız enflasyon, daha doğrusu hayat pahalılığı sıkıntısını çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz.”

Erdoğan,  Türkiye’yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme esasına dayanan stratejiden en küçük bir geri adım atmadıklarını belirterek “Bu doğrultuda geldiğimiz seviyenin gereği olan yeni yöntem ve politikaları devreye alıyoruz. Küresel ekonominin büyüme tahminleri sürekli düşürülürken Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerinin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Emekliler, Meclis'ten 8,077 lira seyyanen zam ve 11,402 lira ikramiye istiyorEmekliler, Meclis’ten 8,077 lira seyyanen zam ve 11,402 lira ikramiye istiyor

Erdoğan yılın ilk yarısında yüzde 3,8 büyüyen ve 254 milyar doları aşan ihracatının etkisiyle küresel ticaretten aldığı pay yüzde 1,03’e yükselen Türkiye’nin, depremin getirdiği yüke rağmen hedeflerine ilerlemeye devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’yi faiz- kur- enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini boşa çıkartmaya kararlı olduklarını belirterek fiyat dalgalanışının sonuna gelindiğini söyledi. “Hayat pahalılığını çözmek için akılcı politika izliyoruz” diye konuşan Erdoğan şöyle devam etti:

“Otomotiv sektöründe aldığımız tedbirler sayesinde spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Şimdi sıra konut sektörüne geldi. Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek. Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı reklam yapan firmalarla, etiketi ile kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyet ile duruyoruz.

Yapılan denetimlerde bu tür yollara tevessül edenlere 215 milyon lira ceza yazıldı. Ticaret Bakanlığımızın 81 ilde yürüttüğü gözetim ve denetim faaliyetleri ışığında fahiş fiyat uygulayan işletmelere 86 milyon lira ceza kesildi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere mavi boncukCumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere mavi boncuk

‘Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar TL’yi geçecek’

Emeklilerin çektiği sıkıntıları bildiğini söyleyen Erdoğan kabine toplantısında emeklileri rahatlatacak yeni karar aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık.  Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar TL’yi geçen bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. 12,2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen, aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı konuşmada bir süredir söylentisi çıkan “Emekliye 100. Yıl İkramiyesi” konusuna da değinmedi.

11.2 milyon emekliye zam yapılacak mı?11.2 milyon emekliye zam yapılacak mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.