Evlilik kredisine hücum: Dört günde 1112 çift başvurdu

150 bin TL'lik evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 Çarşamba günü itibariyle deprem bölgesinde başladı. Süreçte 1112 çiftten başvuru gelirken resmi nikaha iki ila altı ay kalanlar krediye başvuru yapabiliyor.

Ekonomi 19 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Evlilik kredisi almak isteyen başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Deprem bölgesinde 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 Çarşamba günü itibariyle başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başvuruların başlamasının ardından “bir günde pilot bölge olarak belirlediğimiz deprem bölgesinden başlattığımız fona şu ana kadar 1112 genç çiftimiz başvurdu” dedi. Evlilik kredisi başvuru şartları arasında çiftlerin bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi yer alıyor.

Kredi başvurusu nasıl yapılıyor?

Evlilik kredisi başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evlilik kredisi için “ilk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerimizin başvurularını alacağız” dedi.

30 yaş altı için geçerli

150 bin TL kredi toplam 48 ay vadeli iki yılı geri ödemesiz olarak verilecek. Evlilik kredisi almak isteyen başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Evlilik kredisi almak isteyen için çiftlerin gelir toplamının brüt iki asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi. Fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibariyle resmi nikah gününe en az iki ay en fazla altı ay kalmış olması gerektiğine işaret eden Göktaş başvuruların özenle değerlendirileceğini söyledi.

Evlilik kredisi almak isteyen çiftlerin Bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması ve evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.

150 bin liralık evlilik kredisinde başvurular 15 Şubat’ta başlıyor150 bin liralık evlilik kredisinde başvurular 15 Şubat’ta başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.