Bu da oldu: Takıntılı eski sevgilinin kıskançlık bombası

Zonguldak'ta bir genç takıntı haline getirdiği eski kız arkadaşının yeni sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği koydu. Bomba aracın yağ akıtması nedeniyle sanayiye götürülmesiyle fark edildi. Ev yapımı küçük bomba etkisiz hale getirildi.

Gündem 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Türkiye, kadına karşı erkek şiddetinin canlar aldığı ve daimi gündem maddesi olduğu bir ülke. Bu şiddetin bir bölümü, kendi gerekçesini kıskançlıkta buluyor. Yani birlikte olduğu kadın kendisinden ayrılmak istedi diye veya başka biriyle birlikte olmak istedi diye bazı erkekler olmadık şiddet yollarına başvurabiliyor.

Bu olmadık yollardan en olmadıklarından birine ilişkin bir haber dün Zonguldak’tan geldi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Batuhan Y.’nin (24) babası, oğluna ait otomobilin yağ akıttığını görünce aracı Kışla Sanayi Sitesi’ndeki motor ustasına götürdü. Usta aracın alt kısmını incelediğinde şaşkınlık içinde kaldı. Aracın altında bir bomba düzeneği vardı.

Tabii hemen polise haber verildi. Bir süre sonra bomba imha ekipleri geldi. Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Otomobilin altındaki bomba düzeneği, bir bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatıldı.

Bakkaldan alınan ‘torpil’lerle yapılan ev yapımı düzenek

Otomobilin altındaki bomba el yapımı bir patlayıcı düzeneğiydi ve neyse ki öyle çok kuvvetli bir patlama yaratacak düzenek değildi.

Yapılan incelemede bomba düzeneğinin “torpil” diye tabir edilen bakkaldan bile alınabilen patlayıcıların bir ilaç kutusuyla sabitlenerek motorun alt kısmına konduğu görüldü. ‘Bomba’nın bir fünyesi yoktu. Hesaba göre motor çalıştıktan sonra bombanın bulunduğu yer ısınacak, bu ısınma sonrasında da torpiller patlayacaktı. Hedef korkutmak ve otomobile zarar vermekti.

Kıskanç eski sevgili takmış

Otomobilin sahibi Batuhan Y’nin bir kız arkadaşı vardı: Rabia S. Polis kısa sürede, bu bomba düzeneğinin Batuhan’ın kız arkadaşıyla bir bağı olabileceğini düşündü. Neden düşünmesin ki, başta da söyledik, Türkiye kadına karşı şiddetin en yaygın suç türlerinden biri olduğu bir ülke.

Hemen Rabia S’nin ifadesi alındı. O da, eski erkek arkadaşı Serdar E’nin kendisine takıntılı olduğunu ve sık sık şimdiki erkek arkadaşı ve bombalı düzenek yerleştirilen otomobilin sahibi Batuhan Y’yi tehdit ettiğini anlattı polise.

Polis bunun üzerine hemen Serdar E’yi buldu ve gözaltına aldı. Serdar E’nin cebinde Rabia S’nin evinin krokisi bulundu. Polisteki sorgusunda bomba yerleştirme suçlamalarını reddetti Serdar E ama yine de polis tarafından adliyeye sevk edildi.

Bombacıların bu yolla geldiği belirlenmişti: Paramotor yedi ay sonra bulunduBombacıların bu yolla geldiği belirlenmişti: Paramotor yedi ay sonra bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.