Gemiden inen otomobili limandaki çadırda teslim eden şirket hedef yükseltti

Aşırı talep kaynaklı gecikmeleri önlemek için gemiden inen otomobili Haydarpaşa Limanı'ndaki çadırda müşteriye teslim eden Stellantis dokuz ayda geride bıraktığı yıl sonu hedefini 57 binden 75 bine yükseltti.

Ekonomi 30 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Stellantis haziranda aşırı talep kaynaklı gecikmeleri önlemek için teslimatı Haydarpaşa Limanı'nda yapıyordu.

Aşırı talep kaynaklı gecikmeleri önlemek için 2023 Haziran ayında bünyesindeki  Citroen, DS, Peugeot, Fiat, Chrysler ve Opel gibi markalı otomobilleri gemilerle geldikleri tarihi Haydarpaşa Limanı’nda TIR’lara yüklemeden alıcısına teslim uygulamasını başlatan Stellantis satış hedefini yükselti.

Stellantis’in markalarından Peugeot bu yıla başlarken 57 bin adet olarak öngördüğü hedefini Eylül 2023 itibarıyla yaklaşık 59 bin otomobil ve hafif ticari araç satışıyla geride bırakınca  yıl sonu hedefini yukarı yönde revize ederek 75 bine çıkardı.

Türkiye’nin otomobil karaborsasıyla imtihanıTürkiye’nin otomobil karaborsasıyla imtihanı

Büyüme piyasanın üç katı

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Peugeot Türkiye olarak, Ocak-Eylül 2023 döneminde 59 bin adete yakın bir satış performansı ortaya koyarak, yıl sonu hedeflerini ilk 9 aylık dönemde yakaladıklarını söyledi.

9 ayda Peugeot Türkiye olarak rekor müşteri memnuniyeti, rekor pazar payı ve rekor satış performansı ortaya koyduklarını belirten Reyhanoğlu, “Yaşanan onca zorluğa rağmen göz alıcı bir biçimde, sadece kendimize verdiğimiz sözü değil, bayilerimize ve müşterilerimize de verdiğimiz sözleri tuttuk. Bir önceki yıla göre otomotiv pazarının büyüme oranı yüzde 65 iken, Peugeot Türkiye olarak yüzde 180’nin üzerinde büyüme yakaladık.” dedi.

Yerli otomotivci iç pazarı yabancıya kaptırıyor: Payı yüzde 37'ye gerilediYerli otomotivci iç pazarı yabancıya kaptırıyor: Payı yüzde 37’ye geriledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.