Goldman Sachs’tan altın tahmini: Yıl sonunda 2 bin 300 dolara çıkar

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs faiz indirimlerinin bu yıl emtia fiyatlarını yükselteceği, bu nedenle yıl sonunda altının ons başına 2 bin 300 dolara çıkacağı tahmini yaptı.

Ekonomi 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Banka, kazançların evrensel olmayacağı için yatırımcıların seçici olması gerektiğini de vurguladı.

Goldman Sachs altın, bakır, alüminyumun fiyatına ilişkin emtia tahminini paylaştı. Goldman Sachs’a göre ABD ve Avrupa’daki merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve endüstriyel ve tüketici talebinin desteklenmesine yardımcı olmasıyla emtialar bu yıl yükselecek. Samantha Dart ve Daan Struyven’in de aralarında olduğu analistler 24 Mart tarihli bir notta borçlanma maliyetlerinin düşmesi, üretimin toparlanması ve jeopolitik risklerin devam etmesi nedeniyle hammaddelerin 2024’te yüzde 15 oranında getiri sağlayabileceğini söyledi.

Kazançlar evrensel olmayacak

Bakır, alüminyum, altın ve petrol ürünlerinin yükselebileceğini belirten banka kazançların evrensel olmayacağı için yatırımcıların seçici olması gerektiğini de vurguladı. Analistler “Durgunluk olmayan ortamlarda ABD faiz indirimlerinin daha yüksek emtia fiyatlarına yol açtığını, en büyük artışın metallere (özellikle bakır ve altın), ardından da ham petrole geldiğini görüyoruz. Daha da önemlisi, gevşek finansal koşullardan kaynaklanan büyüme dürtüsü filtrelendikçe fiyatlar üzerindeki olumlu etki zamanla artma eğilimindedir” dedi. Goldman yıl sonu fiyat tahminlerini ise bakır için ton başına 10 bin dolar, alüminyum için ton başına 2 bin 600 dolar ve altın için ons başına 2 bin 300 dolar olarak belirledi.

Altına hücum: Geçen hafta fonlara 1,1 milyar dolar aktıAltına hücum: Geçen hafta fonlara 1,1 milyar dolar aktı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.