Hafize Gaye Erkan Fas’ta yatırımcılarla görüşecek

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le birlikte Fas Marakeş'te 11-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarına katılacak.

Ekonomi 6 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Merkez Bankası Başkanı Erkan, Fas'ta düzenlenecek Dünya Bankası-IMF toplantılarında yatırımcılarla bir araya gelecek.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 11-13 Ekim tarihleri arasında katılacağı Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarında yatırım bankaları, uluslararası yatırım fonları ve merkez bankası başkanlarıyla görüşmeler yapacak.

Fas Marakeş’te düzenlenecek olan Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer alacak. Reuters’a bilgi veren bir kaynak Erkan’ın programında Blackrock, JPMorgan, Deutsche Bank yöneticileri ve diğer merkez bankası başkanları ile görüşmelerin yer aldığını belirtti.

Ekonomi yönetimi yıllardır süren yabancı yatırım çıkışını tersine çevirmek için geçen ay ABD’de yatırımcı toplantıları düzenlemişti. Toplantılar 2 gündür Londra’da da devam ediyor.

Ekonomi yönetimi sürecin Türkiye’ye yönelik fon akımlarında artış yaratacağını belirtirken yabancı yatırımcılar da son dönemde Türkiye piyasalarına daha ilgili.

Şimşek’in Chatham House kuralına takılan sözü: ‘Batı’dan izole olmayacağız’Şimşek’in Chatham House kuralına takılan sözü: ‘Batı’dan izole olmayacağız’

Para arayışı hızlandı: Şimşek 5 ayda 3. Körfez turuna çıkıyorPara arayışı hızlandı: Şimşek 5 ayda 3. Körfez turuna çıkıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.