Hisseleri bir haftada yüzde 27 yükselen Tesla, bir yıllık zararını telafi etti

Elektrikli otomobile ilginin azalmasıyla nisanda 52 haftanın en düşük seviyesine gerileyen Tesla hisseleri, ikinci çeyrek teslimatlarındaki düşüşün ilk çeyrekten daha az olması nedeniyle haftalık bazda yüzde 27 yükselerek kayıplarını telafi etti.

Ekonomi 6 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tesla teslimatlarındaki düşüşün azalması, yılın ikinci yarısı için umut verince Elon Musk'ın yüzü güldü.

Elektrikli otomobillere olan ilginin azalmasının etkisiyle yıla kötü bir başlangıç yapan Tesla’da bu hafta yüzler güldü. İlk çeyrek teslimat sonuçlarının beklenenden daha iyi gelmesiyle hızlı bir yükseliş yakalayan Tesla hisseleri, 2023’teki kayıplarını telafi etti. Tesla hisseleri cuma gününü yüzde 27’lik artış ile 251,55 dolardan kapattı. Geçen yılı 248,48 dolardan kapatan hisseler, nisan ayında ise 138,80 dolara kadar gerilemişti.

Yaşanan son yükselişte, şirketin ikinci çeyrek teslimat sonuçlarını açıklaması etkili oldu. Teslimatlar her ne kadar geçen seneye göre yüzde 4,8 düşse de ilk çeyrekteki düşüşten daha azdı. Bu da yatırımcılar için yılın ikinci yarısına dair umutları yeşertti. Nisan ayında ise şirketin hisseleri 52 haftalık en düşük seviyeye kadar gerilemişti. İlk çeyrekteki kötü giden satış performansı, şirketin yaptığı işten çıkarmalar, Teksas fabrikasında üretilecek düşük maliyetli otomobil planlarının iptal edilmesi bu düşüşü tetikledi.

Tesla, 23 Temmuz’da kapanışın ardından ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklayacak. Otomotiv brüt marjlarının odak noktası olması muhtemel. Yaklaşan kazanç raporunun öncesinde, Cantor Fitzgerald analistleri yayınladıkları notta, önümüzdeki ayın başlarında gerçekleşecek bir etkinliğin hisseler için de bir katalizör olmasını beklediklerini söylediler. Tesla’nın bu etkinlikte robotaksi gibi bir ürün tanıtması bekleniyor.

Tesla rüyası bitiyor mu? İşte düşüşünün iç yüzüTesla rüyası bitiyor mu? İşte düşüşünün iç yüzü

Musk’ın büyüsü bozuldu: Tesla çalışanların yüzde 10’unu işten çıkarıyorMusk’ın büyüsü bozuldu: Tesla çalışanların yüzde 10’unu işten çıkarıyor

Elon Musk’a Türkiye’den kötü haber: Tesla mayısta 10 otomobil sattıElon Musk’a Türkiye’den kötü haber: Tesla mayısta 10 otomobil sattı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.