İhracatçıdan ‘TL’de yüzde 20 değer kaybı olmalı’ çağrısı

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, seçimlerden sonra mevcut politikaların devamı halinde fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi hale gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini söyledi.

Ekonomi 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, Türk ihracatçılarının mevcut döviz kuru seviyeleriyle rekabet şansının kalmadığını belirterek, liranın zayıflaması ve merkez bankasının şirketler üzerindeki baskısına son verilmesi çağrısında bulundu. Eskinazi, Türk ihracatçıların küresel rakipleriyle rekabet edebilmesi için liranın dolar karşısında yüzde 20-25 oranında değer kaybetmesi gerektiğini söyledi.

Dış ticaret açığında korkutan yükseliş: İlk çeyrekte 35 milyar dolara ulaştıDış ticaret açığında korkutan yükseliş: İlk çeyrekte 35 milyar dolara ulaştı

Eskinazi dün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, “Sermayemizi korumaya çalışıyoruz. Kredilere erişim konusunda çok fazla sorunumuz var. Merkez Bankası’nın baskılarının bir an önce kalkmasını temenni ediyorum” dedi.

Dün Bloomberg’e verdiği demeçte “Seçimlerden sonra bu politikalar devam ederse fabrikalar kapanacak” diyen Eskinazi, ihracatın yeniden rekabetçi hale gelmesi için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20-25 oranında değer kaybetmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Resmi veriler, 14 Mayıs seçimleri öncesinde ekonomik aktivitede yavaşlama ve para birimi üzerindeki baskının arttığına işaret ediyor.

Altın ithalatı patladı, yıllık cari açık şubatta 10 yılın zirvesine çıktıAltın ithalatı patladı, yıllık cari açık şubatta 10 yılın zirvesine çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.