İngiltere, Rus vatandaşının İstanbul’da kurduğu Türk şirketine yaptırım getirdi

İngiltere, Rusya'ya askeri ekipman ve yedek parça tedarik etmekle suçladığı çeşitli ülkelerdeki 46 kişi ve kuruluşa yaptırım getirdi. Şirketler arasında Rus Grigory Grigoryev'un İstanbul'da kurduğu Smart Trading Limited de var.

Ekonomi 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Yaptırım listesinde Rusya’nın Batı’nın petrol ambargosunu delmek için kullandığı gölge filoların işletmecisi 4 şirket de yer aldı.

İngiltere, Rusya’ya askeri ekipman ve yedek parça tedarik etmekle suçladığı Türkiye ve Çin’in de aralarında olduğu çeşitli ülkelerdeki 46 kişi ve kuruluşa yaptırım getirdi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Rusya’ya yaptırım kapsamındaki Batı menşeli elektronik ürünlerin tedarikinde yer alan İstanbul merkezli kara, hava ve deniz taşımacılığı yapan ihracat-ithalat şirketi Smart Trading Limited’e de yaptırım uygulandı. Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki verilere göre Smart Trading Limited 10 bin TL sermaye ile 17 Mart 2022 tarihinde Rus vatandaşı Grigory Grigoryev tarafından tek kişilik limited şirket olarak kurulmuş. Ardından artırım yapılarak sermayesi 400 bin TL’ye çıkarılmış. Şirkete kayıtlardaki telefondan ulaşmak mümkün olmadı.

Türkiye'den 7 şirket daha ABD'nin yaptırım listesine girdiTürkiye’den 7 şirket daha ABD’nin yaptırım listesine girdi

Açıklamada Türkiye’nin yanı sıra Çin, Sırbistan, Özbekistan, Belarus ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan bazı kişi ve kuruluşların da yaptırıma tabi tutuldukları ifade edildi.

Yaptırım listesinde Rus silah üreticileri ve savunma ithalatçılarının yanı sıra paralı asker grubu Wagner için Ukrayna’da faaliyet gösteren 3 kuruluş ve yöneticileri,  Rusya’nın Batı’nın petrol ambargosunu delmek için kullandığı gölge filoların” işletmecisi 4 şirket de yer aldı. G7 liderlerinin Rusya’nın gelirlerini azaltıp savaş gücünü kırmak için yeni tedbirleri kara bağlaması bekleniyor.

Rusya'ya drone parçası gönderen Türk şirketine ABD'den yaptırımRusya’ya drone parçası gönderen Türk şirketine ABD’den yaptırım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.