Belçika’da işe bisikletle gidene para verilecek

Belçika'da işverenler ve işçi temsilcileri arasındaki anlaşma dün yürürlüğe girdi ve işe bisikletle gelenlere bisiklet ödeneği zorunlu hale geldi. Buna göre bisikletliler kilometre başına 0,27 euro alacaklar. Günlük üst limit 10,8 euro olacak.

Ekonomi 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Belçika’da Ulusal Çalışma Konseyi kapsamında yapılan anlaşma dün yürürlüğe girdi. İşverenler ve işçi temsilcileri arasındaki anlaşmaya göre bisikletle işe gidenlere bisiklet ödeneği verilmesi zorunlu oldu.

1 Mayıs’ta yürürlüğe giren anlaşma, işverenlerin kilometre başına 0,27 euro ödemesini şart koştu. Bu ödenek vergiden de muaf olacak.

Tabii üst limit var: Bir çalışanın günlük bisiklet ödeneği 40 kilometreyi geçemeyecek. Bu da günlük 10,8 euro’ya denk.

Söz konusu bisiklet ödeneği verilmesine şimdiye kadar işverenler karar verebiliyordu. Bu kapsamda işverenlerin yaklaşık yüzde 30’u, bisiklet kullanan çalışanlarına evleri ile iş yerleri arasındaki mesafeye göre ödeme yapıyordu. Yeni uygulamayla ülkede bisiklet kullanımın daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Pazar yürüyüşü için bir sebep daha: Egzersiz, bağımlılığa karşı ilaç etkisi yapıyormuşPazar yürüyüşü için bir sebep daha: Egzersiz, bağımlılığa karşı ilaç etkisi yapıyormuş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.