Belçika’da Barış Manço heykeli dikiliyor

Barış Manço'nun ismi Belçika'da da yaşayacak. Eğitimini Belçika'da alan ve müzikal yolculuğunun bir bölümünü burada sürdüren efsane sanatçının heykeli Liege kentinde dikilecek. Bunun yanı sıra Manço'nun anısının yaşatılması için de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kültür Sanat 20 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türkçe rock müziğinin öncülerinden Barış Manço bu kez yurt dışında onurlandırılıyor. Efsane müzisyenin bir dönem yaşadığı Belçika’da heykeli dikilecek. Ülkenin en büyük üçüncü kenti olan Liege’de dikilecek heykelin müjdesini oğlu Doğukan Manço verdi. Karar, Liege Belediye Başkanı ile  görüşen Doğukan ve Batıkan Manço kardeşlerin ziyareti sonrası duyuruldu.

Barış Manço, Belçika’da da ölümsüzleşiyor

İstanbul, Kütahya, Eskişehir ve daha birçok yerde heykeli bulunan Barış Manço’nun Belçika’nın Liege kentinde dikilecek heykeli hakkında ilk açıklama Doğukan Manço’nun sosyal medya hesabından yapıldı. Doğukan Manço paylaşımında duygularına da yer verirken şunları söyledi: “Bugün Belçika’da Liege Belediye Başkanı (Willy Demeyer) ve Belçika Maliye Bakanlığı ile masaya oturduk. Barış Manço anısına ülke genelinde yapılacak etkinlik ve onun ismini yaşatacak anıt ve çalışmalar için aldığımız davetin detaylarını size ilerleyen zamanda aktaracağım”

Müzikal çalışmalarına Belçika’da devam etmişti

1963 yılında Belçika Kraliyet Akademisi’nde yüksek öğrenim görmek için ülkeye giden sanatçı burada geçirdiği yıllar boyunca müzik çalışmalarına da devam etmişti. Belçika’da Fransızcasını geliştiren Barış Manço, şair André Soulac’ın şiirlerine beste yapıp çeşitli yarışma ve programlara katılmaya başladı. Burada yakaladığı başarının ardından Fransa’ya da açılan sanatçı, ‘Quelle Peste’, ‘Jenny Jenny’ ve ‘Un autre amour que toi’ şarkılarıyla Paris’te büyük ilgi gördü. Efsane müzisyen, kariyerin bu döneminde Jacques Denjean Orkestrası ile birlikte kayıtlar gerçekleştirmişti.

Müzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılarMüzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.