Belçika’da gelire göre ceza: Mahkeme, zengin iş insanına 16 kat fazla ceza verdi

Belçika’da yaklaşık 700 milyon euro serveti olan iş insanı Guido Dumarey, çevre ve inşaat ihlali nedeniyle hafta içi hakim karşısına çıktı. Savcının 10 bin euro talebine karşın, mahkeme milyoner iş insanına 160 bin euro para cezası verdi.

Ekonomi 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yargıç, Guido Dumarey adlı iş insanının “zengin olduğu için kendisini dokunulmaz sandığını” belirterek, bu nedenle ceza miktarını arttırdığını belirtti.

Belçika’da, trafik ve inşaat kurallarını ihlal ettiği için 27 kez mahkemeye çıkan milyoner bir iş insanına, savcının 10 bin euro talebine karşın, mahkeme tarafından 160 bin euro para cezası verildi. Yargıç, Guido Dumarey adlı iş insanının “zengin olduğu için kendisini dokunulmaz sandığını” belirterek, bu nedenle ceza miktarını arttırdığını belirtti.

Yüzde 112.9'luk zamla trafik cezaları katlandıYüzde 112.9’luk zamla trafik cezaları katlandı

Gent Mahkemesi tarafından verilen bu karar, “gelire göre ceza” tartışmasını gündeme getirdi. Gent’te otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve yaklaşık 700 milyon euro servete sahip olduğu belirtilen iş insanı Guido Dumarey, çevre ve inşaat ihlali nedeniyle hafta içi hakim karşısına çıktı.

27 kez ihlal cezası almıştı

Belçikalı kamu yayıncısı VRT’ye göre, savcılık daha önce 22’si trafik suçu olmak üzere 27 kez ihlal nedeniyle ceza alan Dumarey hakkında, 10 bin euro para ve 6 ay hapis cezası istedi.

Gelire göre cezanın sonucu: Hız sınırını aşan adama 121 bin euro trafik cezasıGelire göre cezanın sonucu: Hız sınırını aşan adama 121 bin euro trafik cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.