İstanbul’da her 100 düğün salonundan 80’i şimdiden doldu

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, bu yıl kentte 230 bin düğün yapılacağını tahmin etttiklerini söyledi. Sönmez 'Kim ne kadar erken düğün salonu tutarsa o kadar kârdadır' diyor.

Ekonomi 12 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İstanbul'daki düğün salonlarında artık yanıcı ve parlayıcı maddde kullanılmıyor.

İstanbul her yıl olduğu gibi bu yıl da hareketli bir düğün sezonuna giriyor. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez yaz sezonu için yapılan ön rezervasyonlarla kentteki düğün salonlarının yüzde 80’inin dolduğunu söyledi.

Sönmez Covid-19 salgını nedeniyle belirli bir dönem kapalı olan düğün salonlarının yavaş yavaş toparlanmaya başladığını, geçen yıl yaz döneminde pandemi öncesi rakamlara ulaştıklarını anlattı.

Yaz dönemindeki düğün sezonundan umutlu olduklarını dile getiren Sönmez “İstanbul’da yaklaşık 1,300 düğün salonu var. Yaz döneminin yaklaşmasıyla sektör hareketlendi, ön rezervasyonlar yapıldı. 2023’teki hedeflerimizi yüzde 80 yakalamıştık. Bu sene de yapılan rezervasyonlarla yaz döneminde İstanbul’daki düğün salonlarının yüzde 80’i şimdiden doldu. Kentte bu sene 230 bin civarında düğün yapılacağını tahmin ediyoruz” dedi.

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, sektörden alınan yüzde 20’lik KDV oranının düşürülmesini istedi.

‘Maliyet artışı bizi de zorluyor’

Adem Sönmez sektörün maliyetlerinin kontrol altına alınarak düşmesini temenni ettiklerini belirterek şöyle devam etti:

“Bugün gelen arkadaşlarımız 6-7 ay sonrasına düğün rezervasyonu yapıyor ve biz de buna göre fiyatlandırma yapıyoruz. Ama girdi maliyetlerinin artması bazen sektörel anlamda bizleri de zorlamaktadır. Arkadaşlarımız ön rezervasyonlarda o günkü fiyat kuru, girdi maliyetleri üzerinden sözleşmelerini yapıyor. Sözleşme yapıldıktan sonra bozulma ihtimali olmadığı için salonu tutanlar gelecek olan zamlardan da etkilenmemiş oluyor. Kim ne kadar erken düğün salonu tutarsa o kadar kârda. Sektör olarak ön rezervasyondan memnunuz.”

Sönmez düğün salonu işletmeciliğinin eğlence değil hizmet sektörüne girdiğini, bu nedenle bu sektörden alınan yüzde 20 KDV oranın düşürülmesinin hem işletmecileri hem de evlenecek çiftlere katkı sağlayacağını vurguladı.

Yanıcı ve parlayıcı madde kullanılmıyor

Adem Sönmez Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda havai fişeklerden kaynaklanan yangında 100’den fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından İSTDO olarak düğün salonlarında yanıcı ve parlayıcı madde kullanmama kararı aldıklarını söyledi. Kararın hem çiftler hem mekan sahipleri tarafından çok olumlu karşılandığını ifade eden Sönmez yanıcı ve parlayıcı maddelerin yerine sis makineleri ve tealight mumlar kullandıklarını söyledi.

Düğün için Mısır piramitlerini kapattılarDüğün için Mısır piramitlerini kapattılar

Pahalı bir düğün mü, mükemmel bir balayı mı: Yüzük ne kadar pahalıysa boşanma ihtimali o kadar yüksekPahalı bir düğün mü, mükemmel bir balayı mı: Yüzük ne kadar pahalıysa boşanma ihtimali o kadar yüksek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.