Kesin bilgi: Asgari ücrete 2024’te tek zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" dedi.

Ekonomi 21 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Gelecek yıl enflasyonda düşüş öngörüldüğü için asgari ücret zamlarının yeniden yılda bir kere yapılması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrası 2024 yılında uygulanacak asgari ücret için açıklamalarda bulundu. Işıkhan, 2024’te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin tek zam sinyali verdi. Işıkhan,”Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi.

Asgari ücret toto başladı, yüzde 40 zam ağırlık kazanıyorAsgari ücret toto başladı, yüzde 40 zam ağırlık kazanıyor

‘Geçen temmuz ekstraydı’

Işıkhan, “31 Aralık itibarıyla da kararın Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü” diye konuştu.

'Hedef enflasyona göre zam' propagandası‘Hedef enflasyona göre zam’ propagandası

Bakan Işıkhan'a göre yeni asgari ücrette herkes mutabık kalacakBakan Işıkhan’a göre yeni asgari ücrette herkes mutabık kalacak

Türk-İş’in asgari ücret heyetinde ‘taban’ın ağırlığı artacakTürk-İş’in asgari ücret heyetinde ‘taban’ın ağırlığı artacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.