Koza Holding’in Türkiye Varlık Fonu’na devredilen üç şirketinin hisseleri uçtu

Koza Holding'in 12 şirketindeki Hazine payları Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Borsada işlem gören Koza Altın, Koza Anadolu Metal Madencilik ve İpek Doğal Enerji Kaynakları hisseleri sert yükseldi.

Ekonomi 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Koza Holding'in borsada işlem gören üç şirketinin hisseleri değer kazandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Koza Holding’in üçü borsada işlem gören 12 iştirakinin sermayesinde bulunan Hazine hisselerinin tamamı Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) aktarıldı. Devir kararının ardından borsada işlem gören hisseler yükselişe geçti. Koza Altın hisseleri saat 10.30 itibarıyla yüzde 7,3 yükselişle 25,86 TL’den, Koza Anadolu Metal Madencilik hisseleri yüzde 6,4 yükselişle 74,5 TL’den işlem görüyor. İpek Doğal Enerji Kaynakları hisseleri ise yüzde 9,9 primle 54,2 lira ile tavan oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı uyarınca hisselerinin tamamı TVF’ye aktarılan şirketler şöyle: Koza-İpek Holding Anonim Şirketi, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim Anonim Şirketi, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri Anonim Şirketi, ATP İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, ATP Havacılık Ticaret Anonim Şirketi, ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret Anonim Şirketi, REK-TUR Reklam Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi, Koza Prodüksiyon ve Ticaret Anonim Şirketi, İpek Online Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi, Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi, Özdemir Antimuan Madenleri Anonim Şirketi ve Koza İpek Tedarik Danışmanlık ve Araç Kiralama Ticaret Anonim Şirketi.

TMSF, Koza-İpek Holding’in İstanbul Bebek'teki tarihi köşk ve uzantısını 750 milyona satıyorTMSF, Koza-İpek Holding’in İstanbul Bebek’teki tarihi köşk ve uzantısını 750 milyona satıyor

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.