Kral ve Kraliçe’ye Godiva ikramı

Kral Charles ve Camilla, taç giyme töreninden bu yana dün gerçekleştirdikleri ilk ortak etkinlikte Londra'nın merkezindeki Covent Garden'da Godiva'nın en sevilen ürünlerinden çikolataya batırılmış çilek ikramıyla karşılandı.

Ekonomi 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

74 yaşındaki Kral Charles ve 75 yaşındaki Kraliçe Camilla, birkaç ziyaret gerçekleştirdikleri Covent Garden’da dün hayranlarıyla buluştu. Ziyaret, 6 Mayıs’taki taç giyme töreni sırasında Westminster Abbey’de tüm dünyanın gözlerinin üzerlerinde olmasından bu yana çiftin ilk ortak kraliyet etkinliği oldu.

Covent Garden’a girişlerinde Godiva’nın en çok sevilen ürünlerinden çikolataya batırılmış çilek ikramıyla karşılanan Kral ve Kraliçe, ziyaretleri sırasında aralarında pazarcıların da bulunduğu işletme sahipleri, bölgedeki sanat kuruluşlarında çalışan kişiler ve toplumun diğer üyeleriyle bir araya geldi.

Çikolata kaplı çilekler, İngilizlerin en sevdiği Godiva ürünleri arasında yer alıyor. Londra’da 12’lik çikolatanın paketi 80 sterline satılırken, 6’lı paketin fiyatı 42 sterlin.

Ziyaretlerinin ilk durağı 390. yıldönümünü kutlamak üzere Aktörler Kilisesi olarak bilinen St Paul Kilisesi oldu. Kilisedeyken, burayı toplantı alanı olarak kullanan topluluk tiyatro gruplarıyla bir araya geldiler.

Kral Charles'ın taç giyme töreninden: Monarşi karşıtları 'Benim kralım değil' dedi, 20 milyon Britanyalı töreni izlediKral Charles’ın taç giyme töreninden: Monarşi karşıtları ‘Benim kralım değil’ dedi, 20 milyon Britanyalı töreni izledi

Kral ve Kraliçe, daha sonra İngiliz sanat ve el sanatları alanında uzmanlaşmış yerel tüccarların yanı sıra restoran işletmecileriyle tanışmak üzere Covent Garden Elma Pazarı’nı ziyaret etti. Kral ve Kraliçe, son olarak Prenses Charlotte’un birkaç hafta önce sekizinci yaş gününü kutladığı Kraliyet Opera Binası’nı ziyaret ederek Kraliyet Balesi, Kraliyet Operası, Kraliyet Opera Binası Orkestrası sanatçıları ve Kraliyet Bale Okulu personeli ve öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinlik, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin Instagram hesabından da bir videoyla duyuruldu.

2008’de Yıldız Holding bünyesine katılan Godiva’nın dünyada 750 mağazası var

Godiva, 1926 yılında Brüksel’de Pierre Draps adlı çikolata ustası tarafından efsanevi tarihi kişilik Lady Godiva’nın onuruna kurulmuş bir el yapımı çikolata atölyesi şirketi. Kuruluşundan bu yana dünyanın lider premium çikolata ve çikolatalı ürünler markasına sahip Godiva, 2008 yılında 850 milyon dolarla Türkiye’nin en büyük yurtdışı satın alımı sonrası Yıldız Holding bünyesine katıldı. Godiva’nın bugün 16’sı Türkiye’de olmak üzere 100 ülkede 750 mağazası bulunuyor.

Yıldız Holding, Kasım 2014’te İngiliz United Biscuits’i satın alarak tamamıyla global bir oyuncu haline geldi. Daha sonra bisküvi, çikolata, şekerleme üreten Ülker, Godiva (ambalajlı ürünler bölümü), United Biscuits ve DeMet’s şirketlerini 2016 yılında pladis adıyla tek bir global şirket altında birleştirmiştir. Bu köklü markaların toplamda 300 yılı aşkın tecrübelerini bir araya getiren pladis, bisküvide şu anda dünyada 2’nci, çikolatada ise 7’nci sırada bulunuyor.

Ülker: 'İsrafsız şirket' modeli doğrultusunda sürdürülebilirliği işlerimizin merkezinde tutuyoruz’Ülker: ‘İsrafsız şirket’ modeli doğrultusunda sürdürülebilirliği işlerimizin merkezinde tutuyoruz’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.