Mahfi Eğilmez bu işe çok şaşırdı: 65 liraydı, 840 lira olmuş

Dr. Mahfi Eğilmez’in Türkiye’deki fiyatlardaki fahiş artışı anlattığı anısı gündem oldu. En son 65 TL'ye aldığı yazıcı kartuşunun 840 TL olduğunu gören Eğilmez, dolar bazındaki artışı üç kat hesapladı ve şöyle dedi: Dolar bazında böyle bir artış yok.

Ekonomi 13 Eylül 2024
Yazıcı kartuşunda dolar bazındaki üç kat artış dudak uçuklattı.

Hazine eski Müsteşarı ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahfi Eğilmez, yazıcısı için kartuş almak istediğinde fiyatlardaki değişime yönelik yaşadığı şaşkınlığı CNBC-e canlı yayınında anlattı. Eğilmez, kartuş fiyatlarının artışını dolar bazlı hesapladığında üç katı bir artış gördüğünü belirterek “ABD’de dolar bazında böyle bir artış yok” dedi. Eğilmez’in kırtasiyede yaşadığı kartuş fiyatlaması üzerine anısı şöyle:

Mahfi Eğilmez, 65 liraya aldığı yazıcı kartuşunun 840 liraya çıkmasına olan şaşkınlığını canlı yayında böyle anlattı.

“840 lira, 840 liraymış. Dedim bu ne olmuş böyle. Ben en son aldığımda 65 liraydı bu dedim. Printer (yazıcı) daha ucuzdu. Kırtasiyeci dedi ki bana, ‘Siz 65 liraya aldığınızda dolar 7 liraydı.’ Düşündüm doğru, ‘Bölsene dedim 65’i 7’ye’, 9,3 dolar çıktı. ‘Peki şimdi dedim 840’ı 34’e böl’, 24 dolar çıktı. Peki bu dolardaki olay ne? Bu da enteresan bir şey. Dolar bazında üç katı bir fiyat var, dolar bazında öyle bir şey yok ki. ABD’de de tabii dolarda da enflasyon var ama böyle değil. Çok ilginç bir yere geldik maalesef.”

Halkı ikna etmedikçe enflasyon neden düşmeyecek?Halkı ikna etmedikçe enflasyon neden düşmeyecek?

Emlakta fahiş fiyat ilanlarına 90 milyon lira ceza kesildiEmlakta fahiş fiyat ilanlarına 90 milyon lira ceza kesildi

Bayramda fahiş fiyat uygulayan otobüs firmaları 23,5 milyon liralık ceza yediBayramda fahiş fiyat uygulayan otobüs firmaları 23,5 milyon liralık ceza yedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.