Etherum’dan sadece 12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto parayı çaldılar, polis de çok şaşırdı

MIT mezunu iki ABD'li kardeş 25 milyon dolarlık rekor kripto soygunu nedeniyle geçen hafta tutuklandı.12 saniyede gerçekleşen bu soygunu türünün ilk örneği olarak nitelendiren polis, gelecekteki olası saldırıları durdurmak için kolları sıvadı.

Bilim Teknoloji 19 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan MIT mezunu iki gencin 12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalması türünün ilk örneği olarak tanımlanıyor.

Her ikisi de dünyanın en iyi okulları arasında ilk sıralarda gelen  Massachusetts Institute of Technology (MIT) mezunu olan iki Amerikalı kardeş, Ethereum blok zincirini bozarak 25 milyon dolar değerinde kripto para çalmak için türünün ilk örneği olan bir plan gerçekleştirdikleri iddiasıyla geçen çarşamba günü tutuklandı.

Manhattan federal savcıları, 24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve 28 yaşındaki James Peraire-Bueno’nun planını Ethereum blok zincirine yönelik “yeni” bir saldırı olarak tanımlayarak ABD’de bu türden ilk ceza davası açılacağına dikkat çekti.

Peki Peraire-Bueno kardeşler Nisan 2023’te 12 saniye içinde 25 milyon dolarlık kripto para çaldı. Planları Ethereum blok zincirinde bekleyen işlemleri hileli bir şekilde manipüle etmeyi içeriyordu. ABD Savcısı Damian Williams, “Sanıkların planı blok zincirinin bütünlüğünün sorgulanmasına neden oluyor” dedi.

Davanın ciddiyetinin altını çizen Williams, üst düzey bir üniversiteden uzman bilgisayar bilimleri ve matematik becerileriyle mezun olan Peraire-Bueno kardeşlerin dünya çapında milyonlarca Ethereum kullanıcısının güvendiği protokolleri bozmak için eğitimlerini kullandıklarını belirtti. Williams, “Planlarını uygulamaya koyduklarında soygunlarını tamamlamaları sadece 12 saniye sürdü” diye ekledi.

İddianamede, her biri en fazla 20 yıl hapis cezası gerektiren, banka dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak, banka dolandırıcılığının kendisi ve kara para aklamak için komplo kurmak suçlamaları yer alıyor.

Araştırmada, MIT mezunlarının aylar boyunca kripto para birimlerini çalmak için kurbanların ticaret modellerini inceleyerek titizlikle plan yaptıkları ortaya çıktı. Anton Peraire-Bueno Boston’da yakalanırken, kardeşi James New York’ta tutuklandı.

Kuzey Koreli hackerlar, Japonya'dan 721 milyon dolar çaldıKuzey Koreli hackerlar, Japonya’dan 721 milyon dolar çaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.