Motorine yüzde 3.32’lik indirim geldi

Motorine yedi gün aradan sonra yeni bir indirim geldi. Bugünden itibaren pompaya yansıyan ortalama yüzde 3.32’lük indirimle motorinin litre fiyatı 40,65 TL oldu.

Ekonomi 1 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Motorine gelen indirim 1 Mart’tan itibaren pompaya yansıdı.

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma akaryakıta indirim olarak yansıyor. Motorine 21 ve 22 Şubat’ta gelen toplam 2,31 TL’lik indirimin ardından bugünden itibaren pompaya yansıyan ortalama yüzde 3.32’lik yeni bir indirim daha geldi. Böylece motorinin litre fiyatı ortalama 1 lira 35 kuruşluk indirimle 40,65 TL oldu.

Mevcut fiyatlar:

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul’da motorin litre fiyatı 40,65 lira, Ankara’da 41,37 lira, İzmir’de 41,65 lira oldu. Benzinin litresi ise ortalama 40,46 satılıyor.

Akaryakıt  fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Motorine yüzde 2.7’lik indirim geldiMotorine yüzde 2.7’lik indirim geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.