MTV’de ilk taksitin son günü çarşamba

Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksit ödemesinin en geç ay sonunda yapılması gerekiyor. Gecikenler aylık yüzde 3.5 faiz ödeyecek.

Ekonomi 28 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
MTV vergi dairelerindeki veznelerin yanı sıra mobil uygulamalar ve bankalar gibi birçok kanaldan da ödenebiliyor.

Taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocakta yıllık olarak tahakkuk ettirilen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksitinin ödenme süresi önümüzdeki çarşamba günü mesai saati sonu itibarıyla bitiyor. MTV’nin ikinci taksiti ise temmuz ayında ödenecek.

Yeni harç ve MTV bedelleriYeni harç ve MTV bedelleri

MTV nasıl ödenir?

Söz konusu vergi Dijital Vergi Dairesinden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) saat 02.00-23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödenebiliyor.

Anayasa Mahkemesi ek MTV'ye onay verdi, ödemekten kaçış yok!Anayasa Mahkemesi ek MTV’ye onay verdi, ödemekten kaçış yok!

En düşük MTV kaç lira?

Bu yıla ilişkin MTV tutarları yüzde 58,46 oranında artırıldı. Buna göre 2024’te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek 133 bin 572 lira olacak. Söz konusu tutarların yarısını oluşturan birinci taksit ödemeleri 31 Ocak Çarşamba günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. MTV’nin zamanında ödenmemesi durumunda taşıt sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.