Putin’in Erdoğan’a tattırdığı dondurma markası Türkiye’de fabrika kurdu

Putin’in Rusya ziyareti sırasında Erdoğan’a ikram ettiği dondurma olarak bilinen Moldova merkezli Drancor üç yıl önce girdiği Türkiye dondurma pazarında hızla büyüyor. Şirket şimdi de Antalya’da kurduğu fabrikayı hizmete almaya hazırlanıyor.

Ekonomi 6 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Putin, Rusya ziyareti esnasında Erdoğan'a Drancor markalı dondurma ısmarlamıştı.

Moldova merkezli dondurma markası Drancor Türkiye pazarında hızla büyüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında Rusya’ya yaptığı ziyarette Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisine ikram ettiği dondurma markası olarak tanınan Drancor Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Moldova, Estonya, Letonya, Litvanya gibi 15 ülkelik geniş bir coğrafyada tüketiliyor. Şirket yetkililerinden aldığımız bilgilere göre marka Türkiye pazarına 3 yıl önce girdi. Rusya ve Ukrayna kaynaklı göç ve büyük turizm hareketi nedeniyle faaliyet gösterdiği pazarlar arasına Türkiye’yi de alan şirket sonrasında çok hızlı büyüme sürecine girdi. Türkiye’de ilk olarak bakkallara ürün satan şirket, şimdi bu halkaya aralarında Migros ve CarrefourSA’nın olduğu zincir marketleri de ekledi.

Satışların yüzde 95’i Türklere

İlk olarak Türkiye’ye gelen eski Rus coğrafyası vatandaşlarını hedef alan marka aradan geçen üç yılda müşterilerini ağırlıkla Türklere çevirdi. Şirketin Türklere satışlarının oranının yüzde 95’e çıktığı belirtiliyor. Şirketin Türkiye’de satışa sunduğu markalar arasında Plombir, Kakao Boom, Drancor, Solo, Why not, Ice Kimo, Fragolina, Çilek, Melone, Arbuz gibi 10’dan fazla ürün bulunuyor. Şirketin Drancor ve Plombir markalı külahlı dondurmalarının marketlerde satış fiyatı 50 TL.

Şirketin Drancor ve Plombir markalı külahlı dondurmaları marketlerde 50 TL’ye satılıyor.

Türkiye’de fabrika kurdu

1996 yılında Moldova’nın Kişinev, Botanica bölgesinde kurulan dondurma üreticisi Drancor, 2013 yılında teknolojik donanımını yeniledi. Yıllık 6 bin ton üretim hacmi olan Drancor, Moldova’ya özgü 85 çeşit dondurma sunuyor. Halihazırda Moldova’dan getirdiği dondurmaları Türkiye’de satan şirket, oluşan talep nedeniyle Antalya Kapez’de de fabrika kurdu. Fabrikanın bu ay içinde üretime başlaması bekleniyor.

 

 

 

 

 

Buz gibi bir dondurma iyi gider ama bunlara dikkat!Buz gibi bir dondurma iyi gider ama bunlara dikkat!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.