Rekabet’le uzlaşıp 2’şer milyon TL cezaya razı oldular

Rekabet Kurumu, İpek Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Elektronik Eşya ile RRH Küçük Elektrikli Aletler hakkındaki soruşturmaları uzlaşma nedeniyle sonlandırdı.

Ekonomi 17 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Rekabet Kurumu, ilgili kanunun soruşturmaya esas teşkil eden 4. maddesini çiğneyen şirketlere cirolarına bağlı olarak yüzlerce milyon TL'ye ulaşan idari para cezaları verebiliyor.

KitchenAid marka mutfak eşyalarının distribütörü İpek Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Elektronik Eşya Tic. ve San. Ltd. Şti. ile Russell Hobbs ve Remington markalarının distribütörü RRH Küçük Elektrikli Aletler Ltd. Şti. Rekabet Kurumu ile uzlaştı. Kurum her  iki şirketin satıcılarına yeniden satış fiyatı tespitinde (üst pazarda bulunan üreticinin alt pazarda bulunan yeniden satıcıya ürünün satışıyla ilgili bir fiyat dikte ettirmesi )  bulunmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediğinin belirlenmesine yönelik yürütülen soruşturmaları tamamladı.

Rekabet Kurumu itirafçılara ve ihbarcılara cezadan kurtuluş şansı verecekRekabet Kurumu itirafçılara ve ihbarcılara cezadan kurtuluş şansı verecek

Soruşturmanın, her iki şirket tarafından sunulan  uzlaşma metninin Kurulun kararıyla kabul edilmesiyle sonlandırılmasına karar verildi. Söz konusu şirketlerden İpek Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Elektronik Eşya Tic. ve San. Ltd. Şirketi’ne 2 milyon 693 bin 535 TL, RRH Küçük Elektrikli Aletler Ltd. Şirketine ise 2 milyon 1948 lira idari para cezası uygulanması hükme bağlandı. Rekabet Kurumu, Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun’un  soruşturmaya esas teşkil eden 4. maddesini çiğneyen şirketlere cirolarına bağlı olarak yüzlerce milyon TL’ye ulaşan idari para cezaları verebiliyor. Şirketler bu durumda önce cezayı ödeyip sonra İdare Mahkemeleri’nde dava açabiliyor.

Rekabet Kurumu'ndan 27 şirkete 'adam ayartmayı önlemek için anlaştınız' cezasıRekabet Kurumu’ndan 27 şirkete ‘adam ayartmayı önlemek için anlaştınız’ cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.