Rekabet’ten Yemeksepeti’ne ‘zorunlu kurye’ soruşturması

Rekabet Kurumu çevrimiçi yemek siparişi sitesi Yemeksepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'ye üye işletmelere kendi kurye hizmetini zorunlu tutarak faaliyetlerini zorlaştırdığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Ekonomi 23 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak,  Yemeksepeti hakkında soruşturma açılmasına, 24-12/211-M sayı ile karar verdi.

Rekabet Kurumu, ‘Yemeksepeti’ isimli çevrimiçi yemek siparişi servisinin, platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4 ve 6’ncı maddesini ihlal ettiği iddialarına ilişkin olarak soruşturma başlattı.

Bulgular yeterli bulundu

Kurumun internet sitesinde yapılan duyuruda şu açıklamalara yer verildi: “Yemeksepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ’nin çevrim içi yemek siparişi-servisi platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve/veya 6. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 07.03.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak,  Yemeksepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-12/211-M sayı ile karar vermiştir”
Çevrimiçi yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. 20 milyondan fazla üye sayısına sahip olan sitenin günde ortalama 600 bin sipariş aldığı belirtiliyor.

Yemeksepeti Türkiye'deki teknoloji merkezini kapatıyorYemeksepeti Türkiye’deki teknoloji merkezini kapatıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.