Yemeksepeti Türkiye’deki teknoloji merkezini kapatıyor

Yemeksepeti'ni 2015 yılında 589 milyon dolara satın alan Almanya merkezli gıda teslimat şirketi Delivery Hero Türkiye ve Tayvan'daki teknoloji merkezlerini kapatacağını, Berlin'deki genel merkezindeki personel sayısını ise azaltacağını açıkladı. 

Ekonomi 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Delivery Hero, salgının ardından satışların düşmesiyle 2022 sonunda 51.118 olan çalışan sayısını 30 Haziran 2023 itibarıyla 47.208'e indirdi.

Yemeksepeti’nin sahibi Alman online paket yemek sipariş şirketi Delivery Hero Türkiye ve Tayvan’daki küresel teknoloji merkezlerini kapatacağını ve Berlin’deki ana merkezinde çalışanların sayısını azaltacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada Berlin’deki merkezde ve küresel hizmet rollerinde çalışan sayısının bu yıl yaklaşık yüzde 13 oranında azaltıldığı belirtilerek “İşletmemiz olgunluğunun bir sonraki aşamasına girerken bunun gerekli bir adım olduğuna inanmakla birlikte, bizimle geçirdikleri süre içinde çok değerli katkılarda bulunan çalışanlarımızı işten çıkaracağımız anlamına geliyor” dendi, ancak kaç çalışanın bu durumdan etkileneceği belirtilmedi.

Delivery Hero pandemi dönemindeki yükselişin ardından şirkete olan yatırımcı güveninin azalmaya başlamasıyla birlikte büyümeyi sürdürürken kârlılığa ulaşmaya odaklanıyor. Şirketin yarı yıl mali raporuna göre, 2022 sonunda 51.118 olan çalışan sayısı 30 Haziran 2023 itibarıyla 47.208’e indi.

En büyük satın alma olmuştu

Yemeksepeti’nin tüm hisseleri 2015 yılında 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden Delivery Hero’ya geçmişti. Bu anlaşma, ABD’li e-Bay’in 2001 yılında kurulan Gittigidiyor’u 2011 yılında 217 milyon dolara satın almasından sonra en büyük internet satın alması olmuştu. Bu satın alma aynı zamanda global online yemek siparişi sektöründeki en büyük işlem olma özelliğini de taşıyor.

Yemeksepeti kuryeleri Alman konsolosluğu önünde protestodaYemeksepeti kuryeleri Alman konsolosluğu önünde protestoda

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.