Restoranların dernek başkanından çağrı: Fiyatlarda yüzde 10 indirim yapın

Yüksek fiyatlar nedeniyle dışarıda yeme içme oranları düşerken sektörü yeniden canlandırmak için Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl üyelerine menülerde yüzde 10 indirim çağrısı yaptı.

Ekonomi 8 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
TÜRES üyelerinin kampanyaya geniş bir şekilde destek verecekleri belirtiliyor.

Yüksek fiyatlar nedeniyle dışarıda yeme içmeye ayrılan bütçeler giderek azalırken sektörün çatı örgütü Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl sektöre yeniden hareket kazandırmak için restoranlara menülerinde yüzde 10 indirim çağrısı yaptı.

Ramazan Bingöl “Sektörümüzde son zamanlarda oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü tekrar hareketlendirmek için bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim yapılması konusunda TÜRES üyelerine ve sektöre çağrıda bulunuyoruz” dedi. TÜRES’ten yapılan açıklamaya göre TÜRES Genel Başkanı Bingöl Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ı ziyaret etti. Ziyarette yeme-içme sektöründeki fiyatlara ilişkin değerlendirme yapıldı.

Olumlu dönüşler başladı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bingöl ziyaretin ardından yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sektörümüzde son zamanlarda oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü tekrar hareketlendirmek için bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim yapılması konusunda TÜRES üyelerine ve sektöre çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrıya TÜRES üyeleri ve sektörümüzün destek vermesi sektörü tekrar hareketlendirecek ve vatandaşlara da olumlu yansıyacaktır.”

Bingöl yönetim kurulu ve TÜRES üyeleriyle bu kampanyaya geniş destek vereceklerini vurgulayarak üyelerin kampanya çağrısına olumlu dönüş yapmaya başladığını bildirdi.

Michelin yıldızlı restoran ekonomik krize direnemedi: 26 yıllık EIPIC kapanıyorMichelin yıldızlı restoran ekonomik krize direnemedi: 26 yıllık EIPIC kapanıyor

Kredi kartıyla bahşiş ödemesini ücret saymayan düzenlemeye turizm ve restoran yatırımcılarından destek geldiKredi kartıyla bahşiş ödemesini ücret saymayan düzenlemeye turizm ve restoran yatırımcılarından destek geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.