Robotaksi iş başında: Google’ın sürücüsüz taksisi haftada 50 bin yolcu taşıdı

Google çatısı altındaki Waymo robotaksilerini aktif bir şekilde test etmeye devam ediyor. ABD'de üç şehirde çalışmaya başlayan sürücüsüz taksiler haftalık 50 bin yolculuğa ulaştı.

Bilim Teknoloji 14 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Sürücüsüz taksiler, ABD’nin Phoenix, San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde yaygınlaşmaya devam ediyor.

Google çatısı altındaki Waymo’nun Robotaksileri iş başına geçti. Sürücülü taksilere alternatif olarak geliştirilen sürücüsüz taksiler ABD’nin Phoenix, San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Waymo, X (Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda üç şehirde her hafta 50 binden fazla ücretli yolculuk hizmeti verdiklerini duyurdu. Waymo bu şehirlerin bazı bölgelerinde 7/24 çalışıyor. Bu da haftalık 50 bin yolculuk, saat başı ortalama 300 rezervasyon veya her dakika 5 rezervasyon anlamına geliyor.

Sorunlar da var

Waymo’nun robotaksileri sorun da çıkarıyor. Donanımhaber’deki bilgilere göre daha geçen haftalarda birkaç Waymo robotaksisi San Francisco’da bir otoyolda trafiği tıkadı ve bu da sadece yola koyulan dubalar nedeniyle oldu.
Öte yandan iki Waymo aracı bir kamyonete arka arkaya çarptı. Dolayısıyla sürücüsüz robotaksiler için aşılması gereken uzun bir yol var. Bununla birlikte şehir ve yolların yeniden düzenlenmesi, yasal mevzuatlar gibi çeşitli başka değişikliklere de ihtiyaç duyuluyor.

Volkswagen’in yeni elektrikli konsept aracı: Sürücüsüz kullan, yatağı aç uyu!Volkswagen’in yeni elektrikli konsept aracı: Sürücüsüz kullan, yatağı aç uyu!

Amazon’un sürücüsüz taksileri sokakları doldurduAmazon’un sürücüsüz taksileri sokakları doldurdu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.