Rusya’dan yurt dışına para transferine yeni yasak kararı

Rusya Merkez Bankası, Mart 2022’den beri devam ettirdiği yurt dışına para transferine yönelik kısıtlamaları 6 aylığına uzattı. Uygulama ile sadece dost ülkelere ayda 1 milyon dolarlık transfer hakkı tanınıyor.

Ekonomi 30 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Yurt dışına para transferine yönelik kısıtlamaların 31 Mart 2024’e kadar uzatıldığı belirtildi.

Rusya Merkez Bankası, Rusya- Ukrayna savaşıyla başlayan yaptırımlar sonrası döviz kurundaki oynaklığında azaltmak amacıyla Mart 2022’den beri devam ettirdiği yurt dışına para transferine yönelik sınırlamaları uzatma kararı aldı. Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, yurt dışına para transferine yönelik kısıtlamaların 31 Mart 2024’e kadar uzatıldığı belirtildi.

Rusya’nın döviz piyasası 30 ülkeye açıldı, Türkiye de listedeRusya’nın döviz piyasası 30 ülkeye açıldı, Türkiye de listede

Dosta ülkeye bir ayda 1 milyon dolarlık izin

Buna göre, Rus vatandaşları ve dost ülkelerden yerleşik olmayanlar, dost olan ülkelere bir ay içerisinde en fazla 1 milyon dolar değerinde para transferi gerçekleştirebiliyor. Rusya’da çalışmayan “düşmanca” ülkelerden gelen kişiler ve bu tür devletlerden tüzel kişiler için yurtdışına para transferleri yasağı uygulanmaya devam edilecek. Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, 20 Eylül’de yaptığı açıklamada, döviz kurundaki oynaklığı azaltmak için döviz kontrolüne yönelik bazı tedbirler almak istediklerini söylemişti.

Türkiye’de dost ülkeler arasında

Rus hükümeti, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu “dost ve tarafsız” 30 ülkeden yatırımcılara Rusya’daki döviz piyasasında işlem yapma izni verdi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından imzalanan karara göre, Rus döviz piyasasında hangi ülkelerden yatırımcıların işlem yapabileceği onaylandı. Buna göre, listede Rusya’nın “dost ve tarafsız” şeklinde tanımladığı 30 ülke bulunurken, onaylanan ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra Çin ve Hindistan da yer alıyor.

Rusya ziyareti bitti: Kuzey Koreli lidere kurşungeçirmez yelek ve İHA hediyesiRusya ziyareti bitti: Kuzey Koreli lidere kurşungeçirmez yelek ve İHA hediyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.