‘Cumhurbaşkanımızın programa desteği tam, ister inanın ister inanmayın’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği basına kapalı yemekte "Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığımız programa tam desteği var. İster inanın ister inanmayın" demiş.

Ekonomi 26 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Bakan Şimşek Seçim uygulanan ekonomi programının seçim sonrası da aynı şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz artırımlarından rahatsız olduğuna ve yerel seçimlerden sonra uygulanan ortodoks politikaların terk edileceğine ilişkin endişeleri ortadan kaldırmayı amaçlayan bir açıklama yaptı. Şimşek dört gün önce iş ve finans dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği basına kapalı yemekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam desteğine sahip olduklarını bir kez daha vurguladı.

Sözcü gazetesi yazarı Dr. Nedim Türkmen dünkü köşe yazısında yemeğe katılan arkadaşlarından elde ettiği bilgiye göre Şimşek’in “Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığımız programa tam desteği var. İster inanın ister inanmayın. Zaten ben seçim sonrasına yönelik beklentilerinizi de anlamlandıramıyorum. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir, sabır ve kararlılıkla bunu uygulayacağız” dediğini dile getirdi.

 

Açlık sınırı ve Mehmet Şimşek'in kredi kartı söylemiAçlık sınırı ve Mehmet Şimşek’in kredi kartı söylemi

Dr. Türkmen Şimşek’in konutlarda kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te bitecek düzenlemeye ilişkin de şunları söylediğini yazdı:

“Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak” dedi. Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz.”

‘Kira sınırlamasıyla ilgili karar alınmadı’

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada “Bakan Şimşek yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı” iddiasının doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te sona erecek olan düzenlemeye ilişkin sorulan soruya yanıt olarak Bakan Şimşek düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade etmiştir.

Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarında düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmamış olmakla beraber Bakan Şimşek’in kamuoyuna resmi bir açıklaması da bulunmamaktadır.”

Şimşek 'Büyük şehirlerde kiralar gerilemeye başladı' dedi ama kimseyi inandıramadıŞimşek ‘Büyük şehirlerde kiralar gerilemeye başladı’ dedi ama kimseyi inandıramadı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.