Spekülasyon Bitcoin’i 1,5 yılın zirvesine taşıdı

En büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonlarıyla 35 bin 737 dolarla 17 ayın zirvesini gördü. Bitcoin'in son 7 günlük işlemlerdeki değer kazancı yüzde 21'i aşarken piyasa değeri 673 milyar dolar oldu.

Ekonomi 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yüzde 9,81 artarak 1,28 trilyon doları aştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı, son 24 saatte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF’sini (borsa yatırım fonu) onaylayacağına ilişkin spekülasyonların kripto sektörüne yönelik talebi artırmasıyla 35 bin 737 dolarla 17 ayın zirvesini gördü. Bitcoin’in son 7 günlük işlemlerdeki değer kazancı yüzde 21’i aşarken piyasa değeri 673 milyar dolar oldu. Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 9,81 artarak 1,28 trilyon doları aştı.

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 7,26 oranında primle 1,841 dolar seviyesinde hareket ediyor. ETH gün içinde en yüksek 1854 doları görürken son 7 gün içerisinde yüzde 16’ya yakın değer kazandı.

Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?

7 günde yüzde 23 değerlendi

Bitcoin’in son 7 gündeki değer artışı yüzde 23’e yaklaşırken piyasa değeri ise 672 milyar doların üzerine çıktı. Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 50 değer kaybetti.

Bu arada, Coinbase Global, bitcoin yatırımcısı MicroStrategy gibi kripto ile ilgili şirketlerin hisselerinin de keskin bir şekilde yükselmesi dikkati çekti.

Öte yandan ABD’de ilk Bitcoin spot ETF’sinin piyasaya sürülmesiyle ilgili spekülasyonlar hâlâ devam ediyor. Ülkede ilk Bitcoin spot ETF beklentisi, “SEC’in, mahkemenin Grayscale Investments’ın ETF başvurusunu reddetmesinin yanlış olduğu kararına itiraz etmeyeceği” yönündeki haberlerin ardından arttı.

Analistler, Bitcoin’de spot ETF’nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görüyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise ve Invesco, SEC’e Bitcoin spot ETF’si için başvurmuştu.

Analistler ayıca son jeopolitik gerilimlerin, hem fiziksel altın hem de birçok yatırımcının dijital altın olarak gördüğü Bitcoin dahil olmak üzere kıt varlıklara olan talebi artırdığını da belirtti.

Haziranda yüzde 12 değerlenen Bitcoin'de artış sürecek mi?Haziranda yüzde 12 değerlenen Bitcoin’de artış sürecek mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.